Статично положение в края провали Берое в Стара Загора (ВИДЕО)


Статично положение в края провали Берое в Стара Загора (ВИДЕО)

1663 0

Берое е на 90 минути от отпадането в Лига Европа, след като заралии паднаха злощастно от Брьондби с 0:1 пред почти пълните трибуни на стадиона в Стара Загора.

В първи двубой от сблъсъка от втория кръг заралии изиграха стойностно първо полувреме, в което имаха два отлични шанса да открият резултата, но не успяха. 

През вторите 45 минути обаче възпитаниците на Петър Хубчев паднаха физически и приеха играта изцяло в своята половина. Така се стигна до 85', в която при статично положение Албрехтсен беше точен с глава и попари феновете в Стара Загора.

Берое загуби мача най-вече в средата на терена, след като Елиаш и компания така и не успяваха да изнесат топката от изненадващо високата преса на датския тим в днешния двубой. Жегата в Стара Загора пък не помогна на домакините, въпреки че се очакваше да окаже влияние на играчите на Брьондби.

Все пак българският тим има своите шансове да продължи напред. След седмица обаче момчетата на Хубчев трябва да спечелят задължително в Дания.

В другия български двубой от Лига Европа тази вечер Черно море изпусна победата над Динамо (Минск).

Срещата почна с натиск на Берое. Още в 7’ Спас Делев развинти защитата на датския тим по крилото и успя да центрира за Георги Божилов. Бившият ас на Черно море обаче стреля от трудна позиция и не успя да намери очертанията на вратата. 4 минути по-късно Мапуку след серия от финтове успя да намери Делев, но крилото беше блокиран в последния момент.

В 13’ Брьондби показаха умения в нападение, като Ларсон настигна една почти безнадеждна топка и я центрира в наказателното поле. Иво Иванов увисна и Елмандер можеше да отбележи, но и той остана изненадан от грешката на защитника и не успя да реагира. Топката беше изчистена в корнер, след който изненадващо Елмандер беше останал непокрит на границата на вратарското поле. Той съумя дори да се обърне и да стреля, но за щастие на домакините топката мина над вратата.

След доброто начало на срещата и за двата тима датчаните овладяха играта в средата на терена, но възпитаниците на Петър Хубчев съумяха да отговорят с отлична дефанзивна постройка.

В края на полувремето домакините отново се активизираха, като в 41’ можеше да се стигне до първия гол. Зехиров се включи на скорост по дясното крило и стигна до пеналта. Той пусна подаване за Елиаш, който с глава не успя да намери очертанията. Минута преди края на частта вратарят Храдецки фаулира Делев извън наказателното, но съдията не свири фаул срещу българския нападател – 0:0 до почивката.

Берое опита да натисне след почивката, но датският тим не позволи на "зелените" да атакуват успешно, а на свой ред осъществиха дълбока преса и натиск след 50'.

В 55' се стигна до критична ситуация, когато Пуки осъществи страхотен пробив отляво и опита да прехвърли Макенджиев. Ударът му беше от изключителна класа, но се отби в напречната греда - шанс за Берое. Само минута по-късно Брьондби отново можеше да открие, като при остро центриране на Ларсон нито един от непокритите играчи от Дания не успя да засече коженото кълбо.

Берое продължи да издиша в следващите минути и се стигна до нови две много опасни ситуации. За щастие, в 58' Пири стреля леко прави в ръцете на Макенджиев, а същото упражнение беше повторено от крилото 6 минути по-късно.

Берое можеше да удари на контра, но в 81' Зехиров се провали в опита си да донесе победата на своите. Той беше изведен в предни позиции от Милисавлевич, навърза трима играчи в жълт екип, но се засуети пред вратата и беше блокиран от защитник.

В 85' обаче датският тим успя да наложи волята си. Ларсон изсипа топката почти от центъра, а при близката греда централният защитник Албрехтсен бе изпуснат и с много точен удар с глава по диагонала препарира Макенджиев - 0:1 в Стара Загора.

След гола в края Петър Хубчев реагира и осъществи две бързи смени, пускайки Коконов и Том. Двамата обаче нямаха време и не успяха да повлияят положително на играта на Берое.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички