Черно море изненада непобедената до момента Славия


Черно море изненада непобедената до момента Славия

1549 0

Славия, която започна силно новото първенство, допусна първата си грешка в шампионата. Това стана днес на стадиона в квартал "Овча Купел", където "белите" загубиха с 0:1 при домакинския си мач срещу носителя на Купата Черно море.

Единственото попадение в мача падна в 17'. Вилиян Бижев стана голмайстор, след като прекрасен пас на Курьор достигна до него, а след слаба намеса на защитата нападателят успя да реализира реализира, след като получи чудесен пас от Матиас Курьор, възползвайки се от грешка в защитата на "белите". Курьор проби отдясно и върна към Бижев, който не стреши за 1:0 в полза на гостите.

Самият двубой може да предложи само един гол, но срещата се изигра в отлично темпо, а двата отбора се отчетоха с куп пропуски.

Още преди попадението с по един пропуск се отчетоха Бижев и Манзоро, а грешка в защитата на Славия в 17' все пак Бижев вкара единственото попадение.

До самия край на първото полувреме натискът на "белите" беше осезаем, но Китанов с две добри намеси успя да запази вратата си суха.

В началото на втората част Черно море пропусна да реши мача с две положения. Един след друг сами срещу Героги Петков излязоха Курьор и Бижев, но и в двата случая нападателят успя да се намеси блестящо.

Последваха силни атаки на Славия, но Китанов парира удари на Ивайло Димитров и Жереми Манзоро, а в 82' "моряците" изпуснаха най-доброто си положение. Петков реши да си играе на "21" в наказателното поле и топката му беше отнета от Стенио. Халфът се озова сам срещу вратата, но не успя да я уцели от едва няколко метра.

5 минути преди края при сблъсък между Диего Фераресо и Бурабия завърши с червен картон за играча на Черно море за удар без топка. В случая обаче той беше провокиран от крилото на Славия.

В последните 5 минути на двубоя обаче "белите" не успяха да върнат равенството, а Живко Петков удари греда за Черно море - 0:1 краен резултат.

Това беше първата победа на Черно море за новия сезон, като воденият от Никола Спасов събра 4 точки. Въпреки поражението Славия остава лидер с 6 точки. Толкова има и Лудогорец, но шампионите са с по-слаба голова разлика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички