Черно море излъга Локомотив (София) в скучен мач на стадиона в "Надежда"


Черно море излъга Локомотив (София) в скучен мач на стадиона в "Надежда"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1054 0

Локомотив (София) загуби у дома от Черно море с 0:1 в първия мач за двата тима в Първа лига за сезон 2022/2023. Единственото попадение в срещата отбеляза Виктор Попов в 74'. 

Гостите водеха играта още от началото на двубоя, който така или иначе не се отчете с особено добри голови възможности. Първата добра възможност беше на сметката на варненци. Курьор успя да изпревари Кацаров и върна към Златев, който отправи удар от десетина метра, но след рикошет топката излезе в корнер. В следващите минути преимуществото в играта беше за "моряците", но до опасности пред Любенов не се стигна.

Постепенно "железничарите" изравиха играта. В 42-ата минута Рапосо намери Митков, който опита удар от около 20 метра, но над вратата. В продължението на първата част Попов с пета намери Курьор отдясно в наказателното поле. Нападателят отправи удар по диагонала, който не затрудни Любенов.

Втората част започна с отлична възможност пред варненци. Мимито изведе Курьор зад гърба на Дуарте. Националът на Мартиника пуска към Златев, който от малък ъгъл отправи силен удар, който Любенов изби в корнер. След неговото изпълнение Живко Атанасов надскочи защитата на Локомотив, но стреля над вратата с глава. Малко след това слаб удар на Митков по земя не затрудни Дюлгеров.

Четири минути по-късно "моряците" стигнаха до гол. Кета намери озовалия се отляво в наказателното поле Попов. Десният бек беше оставен непокрит, огледа се и с премерен удар в близкия ъгъл вкара за 0:1. В добавеното време отборът воден от Илиан Илиев, удари и греда. 

Така Черно море стартира с победа сезона в Първа лига, а в следващия кръг ще домакинства на "Тича" срещу друг столичен тим - Славия. От друга страна, Локомотив София се присъединява към загубилите в първия кръг, включително и Левски, а в следващия ще имат тежката задача да домакинстват на ЦСКА. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички