Черно море излъга Хебър в Пазарджик и вгорчи дебюта на Любослав Пенев


Черно море излъга Хебър в Пазарджик и вгорчи дебюта на Любослав Пенев
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

1958 0

Черно море удари с 1:0 Хебър Пазарджик в среща от 25-ия кръг на Първа лига и вгорчи дебюта на Любослав Пенев като треньор на борещия се оцеляването си отбор.  Възпитаниците на Илиан Илиев стояха по-добре на терена по време на двубоя на стадион „Георги Бенковски“, макар че двата тима създадоха изключително малко чисти голови положения.

В герой за „моряците“ се превърна влезлият като жокер Атанас Илиев, който заши скъпоценния гол.  Гостите се възползваха от грешка на Георги Вълчев, след която голаджията матира Дебърлиев в 78-ата минута.

Така Черно море се бетонира в Топ 6 и вече има 42 точки на актива си. Хебър остава на предпоследното 15-то място с 16 пункта и Любо Пенев ще има тежка задача да остави пазарджиклии в елита.

Първото положение в мача бе на сметката на домакините. Георги Търтов проби и би покрай дясната греда. След 20-на минута Велислав Василев от гостите стреля с глава, но неточно. В 35-ата минута Хамдиев също не порази мрежата, но на Дюлгеров. Така почивката дойде без нито един точен удар по посока на някоя от вратите.

След антракта варненци действаха по-активно.  В 54-ата минута Дюлгеров измъкна гостите след удар на Търтов и добавка на Серано.

По-напористата игра на „моряците“ се увенча с успех. За съжаление на тима на Любо Пенев вина за това носеше играч на домакините. В 78-ата минута Георги Вълчев сгреши в средата на терена, Даниел Димов отне и изведе Атанас Илиев очи в очи срещу Петър Дебърлиев. За нападателя не бе проблем да я прати в мрежата, промушвайки я между краката на Петър Дебърлиев – 0:1.

До края домакините не успяха да се докопат до равенството. Черно море пък имаше шансове да направи успеха си по-изразителен в юбилейния мач №400 на треньора си Илиан Илиев в елита на България.

.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички