Българският футболен съюз се похвали със спазено от Борислав Михайлов обещание


Българският футболен съюз се похвали със спазено от Борислав Михайлов обещание
Снимка: Agnes Metodieva / LAP.bg

927 0

Анонсираната от президента Борислав Михайлов дигитализация на процесите във футбола ни вече е факт.

Българският футболен съюз е завършил изработването на системата за електронно картотекиране в аматьорския футбол, която ще оптимизира и улесни клубовете при регистриране на състезателите и треньорите и ще ги облекчи финансово.

Допълнението на системата ще обхваща всички нива от аматьорския футбол, в това число четвърта и пета дивизия при мъжете, както и зоналните и областните първенства в детско-юношеския футбол. В следващите седмици предстоят обучителни семинари с участието на всички представители на областните и зонални съвети на БФС, след което експертни групи ще проведат детайлен инструктаж за клубовете по региони.

Със стартирането на проекта отпада таксата за картотекиране на футболисти и треньори в аматьорския футбол изцяло, като по този начин се реализира обещание на президента Михайлов за пълна дигитализация и за финансово облекчение на малките клубове от футболната ни екосистема.

Съвсем наскоро БФС завърши и пълната интеграция на вътрешната си система за управление на процесите и документо-оборота на професионалния футбол с FIFA-ID, FIFA Connect и FIFA Clearing House. Това улеснява клубовете в обмена на данни и поддържането на актуална и пълна информация в международната трансферна система.

Междувременно стана ясно, че националният ни отбор по футбол ще изиграе две много престижни контролни срещи - вижте противниците и датите!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички