Ботев (Враца) има нов президент


Ботев (Враца) има нов президент

946 0

Членът на Първа лига Ботев (Враца) има нов президент в лицето на Христо Илиев. Това се случи на днешното Общо събрание в клуба. Илиев замени на поста кмета на Враца Калин Каменов, който пое управлението на клуба преди 4 години. Причината за тази промяна е новият Закон за физическото възпитание и спорта, според който юридически лица нямат право да участват в управлението на спортни клубове, които са нестопански организации. Поради тази причина се наложи оттеглянето на Община Враца в лицето на кмета, както и на четиримата общински съветници, които бяха в Общото събрание досега.

От името на клуба отпада и думата "общински" и така названието вече е ПФК Ботев Враца. "Оставам близо до ежедневната работа в клуба. Финансирането е осигурено, селекцията върви добре, дълговете са разсрочени и се плащат редовно", посочи на заседанието днес Каменов.

Кметът на Враца пое управлението на клуба преди 4 години, когато бе избран единодушно за президент. Под негово ръководство мъжкият отбор измина пътя от Трета лига до елитната ни група, като изигра 135 мач, спечели 60 от тях, а 32 пъти завърши наравно. Работата в детската школа също търпи развитие и показва добри резултати. В момента обаче първият тим е в криза, а коя е най-добрата новина за феновете от есенния полусезон вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Ангел на седмицата


"Първо спасете сина ми": Бившият кечист Шад Гаспард се удави в САЩ

Известният американски кечист Шад Гаспард се е удавил в Калифорния. Смъртта му бе официално потвърдена от...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама