Ботев матира Славия във Враца и спечели първи точки, Момчил Цветанов вкара от 30 метра (ВИДЕО)


Ботев матира Славия във Враца и спечели първи точки, Момчил Цветанов вкара от 30 метра (ВИДЕО)
Снимка: facebook / BotevVratzaOfficial

1185 0

Ботев Враца победи Славия като домакин с 2:0 в мач от 2-рия кръг на Първа лига, който стартира в 19:00 часа в днешния 24-ти юли.

По този начин тимът на Даниел Моралес спечели първи точки за сезон 2023/24 в родния елит, след като в първия кръг бе загубил от Локомотив в София с 0:1. "Белите" пък допуснаха първо поражение след успеха си с 1:0 над Етър във Велико Търново преди седмица.

Развой на мача

В 26-ата минута Спас Георгиев можеше да изведе домакините напред в резултата, но диагоналният му удар от 10-11 метра срещна левия страничен стълб на вратата на столичани.

Още в началните секунди на второто полувреме Ботев откри резултата - Момчил Цветанов шутира силно с левия крак от около 30 метра, а топката тупна точно пред Николай Кръстев и влетя в долния му ляв ъгъл за 1:0.

16 минути преди края на редовното време врачани удвоиха аванса си - вратарят на Славия спаси далечен удар на Чавдар Ивайлов, но при добавката на Жан-Пиер да Силва нямаше какво да стори - 2:0!

*В третия кръг на Първа лига Ботев Враца гостува на Локомотив Пловдив (31.07.), а Славия ще почива, тъй като домакинството на Лудогорец бе отложено заради европейските ангажименти на "орлите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички