Борислав Михайлов се похвали: Пълна дигитализация в българския футбол!


Борислав Михайлов се похвали: Пълна дигитализация в българския футбол!
Снимка: Agnes Metodieva / LAP.bg

775 0

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов използва профила си в социалната мрежа Фейсбук, за да се похвали, че е спазил обещанието си за пълна дигитализация и финансово облекчение на малките клубове в българския футбол.

Макар и със закъснение, българският футбол започва да навлиза в 21-и век и да се дигитализира. С промяната клубовете вече ще могат да правят картотеки електронно - нещо, което е нормално да се случва в европейска страна в 2022 година.

Михайлов изтъкна, че с дигитализацията ще отпаднат и таксите за картотекиране на футболисти и треньори. Той припомни, че наскоро БФС е завършил интеграцията на вътрешната си система, която ще услесни клубовете в обмена на данни и поддържането на актуална и пълно информация в международната трансферна система.

Ето какво написа Борислав Михайлов във Фейсбук:

"Обещанието, което дадох за пълна дигитализация и за финансово облекчение на малките клубове в българския футбол, вече е факт. Системата за електронно картотекиране при аматьорите също е завършена. Тя ще оптимизира и улесни работата на клубовете при регистриране на състезателите и треньорите. Освен това, с нейното стартиране изцяло отпада таксата за картотекиране на футболисти и треньори.

Допълнението на системата ще обхваща всички нива от аматьорския футбол, в това число четвърта и пета дивизия при мъжете, както и зоналните и областните първенства в детско-юношеския футбол. В следващите седмици ни предстоят обучителни семинари с участието на всички представители на областните и зонални съвети на БФС, след което експертни групи ще проведат детайлен инструктаж за клубовете по региони.

Неотдавна завършихме пълната интеграция на вътрешната ни система за управление на процесите и документооборота на професионалния футбол - БФС Електронно първенство - с FIFA-ID, FIFA Connect и FIFA Clearing House. Това улеснява клубовете в обмена на данни и поддържането на актуална и пълна информация в международната трансферна система.

Продължаваме да работим..."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички