Борислав Михайлов: БФС ще е една от първите изцяло модернизирани федерации по програма на УЕФА


Борислав Михайлов: БФС ще е една от първите изцяло модернизирани федерации по програма на УЕФА
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1181 0

Президентът на БФС Борислав Михайлов публикува в социалните мрежи и обясни как се изготвя детайлната стратегия за развитието и модернизирането на българския футбол. Той акцентира, че всичко се случва със съдействието на УЕФА и разясни кооперацията на двете централи.

"Дългогодишното сътрудничество между БФС и УЕФА е много ползотворно, а поредното потвърждение на този факт ще бъде изграждането на детайлна стратегия за развитието на българския футбол и модернизирането му. Ние сме една от първите федерации в Европа, която участва в програмата "Футболни федерации на бъдещето", целяща да модернизира и да унифицира работата на асоциациите, членки на УЕФА.

По тази линия на 17-ти и 18-ти януари в Националната футболна база "Бояна" посрещнахме експертен екип от УЕФА. В двата дни проведох работни срещи с основния ментор по Стратегическо развитие на европейската асоциация Адам Уокър.

Той лично ръководи процеса по формулиране на ос новните цели в краткосрочен и дългосрочен план. Приоритетите, които обсъждахме бяха изграждането на таланти, инфраструктурни проекти, бизнес развитие и организационно оптимизиране на футбола в България.

Дискутирахме и конкретните промени, които предприехме след Конгреса на БФС през октомври миналата година. Убеден съм, че ние ще сме сред първите изцяло модернизирани европейски федерации по програмата на УЕФА", написа Борислав Михайлов.

Ето и как Борислав Михайлов приветства новия технически директор на БФС Георги Иванов - Гонзо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички