Преди старта на сезон 2023/24: БФС проведе семинар и обяви: Всички съдии са в добра физическа форма


Преди старта на сезон 2023/24: БФС проведе семинар и обяви: Всички съдии са в добра физическа форма
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1149 0

"Съдийската комисия към Българския футболен съюз проведе традиционния летен семинар преди началото на сезона в професионалния футбол, а всички родни футболни рефери демонстрираха добри физически показатели и теоретична подготовка" - това написаха от родната Централа в официалния си сайт на 10-и юли.

Ето какво гласи останалата част от публикацията на БФС:

"Събитието се проведе в периода 6-9 юли в Национална футболна база "Бояна" с участието на водещите и асистент съдиите от Първа и Втора професионална лига.

Програмата стартира в четвъртък (6 юли) с теоретични и практически тренировки за VAR и AVAR реферите ни под ръководството VAR мениджъра към БФС Петър Петров и инструкторите Радан Мирянов, Милко Николов, Николай Йорданов, Крум Стоилов, Николай Петров, Веселин Мишев и Йордан Иванов.

На 6 и 7 юли съдиите и асистентите от ВПЛ участваха в лекции, свързани с анализ на изминалото първенство и новостите в Правилата на играта, а след това преминаха писмен изпит по Правилата на играта и VAR протокола. Физическите тестове включваха BMI и BFP измервания (индекс на телесна маса и процент телесни мазнини).

На 7 юли (петък) стартира и семинарът за съдиите от ППЛ, които бяха приветствани от вицепрезидента на БФС Емил Костадинов и директора "Първенства и турнири" Валентин Чакъров. Програмата на елитните ни рефери започна с анализ на изминалото първенство и лекция на водещия ни инструктор Милко Николов за новостите в Правилата на играта, след което се проведоха писмените изпити по Правилата на играта и VAR протокола.

На 8 юли (събота) арбитрите от ППЛ преминаха през задължителните BMI и BFP измервания, последвани от лекция на Радан Мирянов, който запозна участниците с последните препоръки на Съдийската комисия на УЕФА, изнесени на съдийски симпозиум в Букурещ по-рано през годината. Николай Петров, Атанас Бозев, Милко Николов и Борис Борисов презентираха интерактивни лекции по Правило 11 и Правило 12, а Радан Мирянов и Петър Петров информираха съдиите за тенденциите във VAR комуникацията.

На 9 юли (неделя) се проведе и полудневен семинар за Съдийските наблюдатели в професионалния футбол, чиято програма включваше лекции и презентации от Мартин Богдев, Радан Мирянов, Ичко Лозев и Петър Петров".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Увеличиха съдиите в Първа лига до 26-има, ето кой е най-добрият от всички!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички