Бойко Борисов: Ако продължават така, ще затворим стадионите, направихме жест - не се отчита


Бойко Борисов: Ако продължават така, ще затворим стадионите, направихме жест - не се отчита
Снимка: БГНЕС

1546 0

Министър-председателят на България Бойко Борисов сподели изключително тревожна новина за българските привърженици на футбола от Първа лига. Премиерът призна, че ако поведението на феновете и отговорниците по стадионите продължи да бъде такова, то публиката няма да бъде допускана и стадионите ще се затворят.

Той подчерта по време на заседание на Министерския съвет, че в Германия, Испания и Италия не се играе пред фенове, а тук жестът не се оценява, като не се спазват препоръките, заради което е въведено ограничението за 1000 души в сектор.

"Ние бяхме единствените, които дадохме възможност на нашите футболисти да играят пред публика. Какво направи публиката? Публиката се струпва накуп. Без маски. Какво да демонстрират? За това има тази рестрикция сега по 1000 души на сектор. Пак гледам, че не го спазват. Ако така продължат, най-вероятно ще затворим стадионите като в Германия, Испания и Италия. Когато направиш жест, не се отчита" - сподели той.

Съвсем скоро министърът на младежта и спорта в България Красен Кралев също предупреди, че спортните събития у нас ще са без фенове, ако не се спазват мерките.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички