Благой Георгиев искрено съжалява за едно решение в кариерата си и обясни защо доминации като тази на Лудогорец са "лошо за футбола"


Благой Георгиев искрено съжалява за едно решение в кариерата си и обясни защо доминации като тази на Лудогорец са "лошо за футбола"

4748 0

Бившият полузащитник на Терек, Амкар, Рубин и Оренбург Благой Георгиев призна, че съжалява за преждевременния край на кариерата си.  Припомняме, че българският футболист приключи кариерата си в началото на 2018 година. Георгиев игра в Русия от 2009 до 2017 година.

Ранният край на кариерата му

"В началото, разбира се, съжалявах, че завърших на 35. Когато правиш едно нещо толкова много години, трудно се пренастройваш. Но тогава изглеждаше, че това беше правилното решение, защото имах определени планове. Не всички се материализираха.

Сега разбирам, че тогава дори на 35 бях в добра форма и можех да играя 3-4 години. Това обаче вече е в миналото. Сега продължавам да живея“, сподели Георгиев пред "RB Sport".

Доминацията на един отбор е лошо нещо за футбола

Той коментира и ситуацията в руското първенство, като заяви, че смята доминацията на Зенит за лошо нещо. "Сега Зенит има най-добрия отбор в Русия. От гледна точка на организацията на клуба, от гледна точка на селекцията на играчите. И, разбира се, финансиране. Така че всичко е наред, не съм изненадан. Но като си спомням моя период в Русия, тогава Зенит определено не беше отбор, който не можеше да бъде победен. Понякога играха равностойно, понякога бяха дори по-добри. Така че за мен Зенит не е непобедим противник", сподели още той.

"Мисля, че доминацията е лоша за руския футбол. Вярвам, че прогресът идва само с конкуренция. Спартак, Локомотив, ЦСКА трябва да се подобрят. Но ако сега Зенит е по-добре, нищо не може да се направи по въпроса. Всяко господство обаче рано или късно свършва. В България ситуацията е същата - толкова пъти Лудогорец е бил шампион. Лошо е за футбола. Но ако сега е такава ситуацията, тогава нищо не може да се направи", каза Георгиев, който същата така определи забраната към руските отбори за голяма глупост.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички