Бившият кмет предначерта мрачно бъдеще за спорта в Пазарджик и загатна за съдбата на Любослав Пенев


Бившият кмет предначерта мрачно бъдеще за спорта в Пазарджик и загатна за съдбата на Любослав Пенев
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

4577 0

Бившият кмет на Пазарджик – Тодор Попов, предначерта повече от мрачно бъдеще за спорта в града, визирайки футболния и волейболния отбор на Хебър.

Той даде брифинг, на който обяви, че волейболният клуб ще отиде в селската лига, а във футболния ще настъпят „мега драми“.

Припомняме, че бившият градоначалник по свои начини осигуряваше значителни финансови инжекции и за двата спортни клуба, които се превърнаха в гордостта на Пазарджик през последните години, особено волейболният клуб, който игра и в Шампионска лига.

МРАЧНАТА ПРОГНОЗА НА ПОПОВ

"Видяхте какво ни беше нивото във волейбола – Хебър номер 1. От десети в Европа и Шампионска лига ще отидем пак в селската лига. Сега всички си тръгват и ни предстои да играем с юношки до края на сезона. Не може да обиждаш хората от УС на един клуб, регистриран по ЗЮЛНЦ в обществено полезна полза с епитети като крадци, лъжци и т.н. Или да ги упрекваш в злоупотреби.

Нямал им доверие? Половината от тях ще си потърсят правата в съда. Нека феновете са наясно какво се случва. Как при Тодор Попов имаше пари за всичко, а сега няма. Не ремонтирахме улици ли? Не давахме пари за култура ли? В момента се противопоставят социалните групи на Пазарджик в конфликт. Може ли такова нещо?", попита Тодор Попов

С футбола ни чака мега драма. Да знаят и там феновете. Пари за футбол от Общината нула лева. Като няма ангажираност от Общината, от спонсори ще има 5 лева.

Нали знаете, че до края на годината трябва да се изпълнят финансовите условия за получаване на лиценз за новото първенство. А това не може да се случи, ако клубът има публични задължения. Тоест перспективата е футболът на Пазарджик да се върне в регионалните групи. Това ги чака феновете. Питайте го Любослав Пенев дали остава. Аз не съм чувал някой да стои треньор, ако не му плащат.

Спортът в града с новото ръководство приключи. Мислех поне, че това няма да се случи толкова бързо, но те го приключиха за 2-3 седмици. Финансирането на тези клубове не става само през общински пари. Те не са общински клубове. Кметът трябва да намира спонсори, а до момента не виждам нито един нов. Воден ли е въобще разговор. Дава ли си сметка, че волейбола и футбола бяха емблемите на града. А, дава ли си сметка, че тук съществуват още 55 клуба, развиващи 33 вида спорт", завърши темата спорт бившият градоначалник.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Феновете на отбор от Първа лига избухнаха: Не правете клуба заложник на политически интриги!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички