БФС събра клубовете от Първа и Втора лига на семинар в Националната футболна база "Бояна"


БФС събра клубовете от Първа и Втора лига на семинар в Националната футболна база "Бояна"
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

545 0

От Българския футболен съюз информираха с публикация в официалния си сайт, че на 26-и януари в "Бояна" се е провел семинар по лицензиране, на който са присъствали представители на клубовете от Първа и Втора лига.

Какво се е случило по време на семинара?

В първата му част лицензионният мениджър Георги Лалев е запознал тимовете със сроковете и необходимите документи за получаването на лиценз.

След това пък Изабела Джалъзова, която е зам. председател на Лицензионната комисия и водещ одитор, е обяснила какви са финансовите критерии за получаването на лиценз.

Още: "Ако не гласуват за промяна - значи ги е страх" - кандидат за президент на БФС се обърна към клубните босове и футболните фенове

Също така е било отделено и специално внимание на нововъведените изисквания за ежегодно подобряване на отрицателния собствен капитал, както и на налагане на правилото за разходите на отбора, според което коефициентът на разходите на кандидата за лиценз за даден сезон не трябва да надвишава 70 процента.

Ето какво гласи цялата публикация на БФС:

"На 26 януари 2024 г. в Националната футболна база "Бояна" се състоя ежегодният семинар по лицензиране, в присъствието на клубовете от Първа и Втора професионална футболна лига. Събитието беше открито от изпълнителния директор на Българския футболен съюз Борислав Попов, а своите поздравления към клубовете поднесе и Андрей Икономов, председател на Лицензионната комисия. В първата част на семинара лицензионният мениджър на БФС Георги Лалев запозна представителите на професионалните клубове със сроковете и необходимите документи за получаване на лиценз. В следобедната сесия госпожа Изабела Джалъзова – зам. председател на Лицензионната комисия и водещ одитор, запозна клубовете с финансовите критерии за получаване на лиценз. Бе отделено специално внимание на нововъведените изисквания за ежегодно подобряване на отрицателния собствен капитал, както и на налагане на правилото за разходите на отбора, според което Коефициентът на разходите на кандидата за лиценз за даден сезон не трябва да надвишава 70%.

Лицензионната комисия пожелава успех на всички професионални клубове в процеса на изготвяне на документацията за получаване на лиценз!".

Още: Градев шокира Бербатов и обяви: Кандидатурите за президент на БФС са само две

Още: "Поради голямата ми уста": Йордан Лечков обясни защо няма да се кандидатира за президент на БФС

Още: Касабов: При прозрачен конгрес хората ще видят, че БФС не е лоша организация

Още: Дясната ръка на Боби Михайлов: Нямам за цел да ставам президент на БФС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички