БФС с иновация, която да подпомогне младите играчи


БФС с иновация, която да подпомогне младите играчи
Снимка: БГНЕС

1122 0

Българският футболен съюз е готов да приложи иновация, целяща да предостави на младите футболисти повече игрово време. Планът засяга третия ешелон на българския футбол, където от следващия сезон се очаква да има възможност състезатели да играят с професионални договори, твърди "Спортал".

Управляващите са взели решение играчи до 21-годишна възраст да могат да разполагат с професионален договор в "Трета лига". Освен възрастовата граница едно от изискванията е футболистът да е бил поне година в настоящия си клуб. 

Промяната ще засегне младите състезатели, които не получават нужното игрово време. Към момента вариант за преотстъпване в третодивизионен отбор не съществуваше поради забраната хора с професионалния договори да се подвизават там. 

Решението ще бъде от полза най-вече на клубовете от "Първа лига", разполагащи с дублиращи отбори. Такива са Берое, Ботев (Враца), Спартак (Варна), Етър, Хебър, Пирин, Локомотив (Пловдив), Септември (София), както и Лудогорец.

Междувременно стана ясно кога започва новият сезон от родния шампионат, както и колко дълга ще е зимната почивка за клубовете

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички