БФС реши - без повече мачове пред празни трибуни


БФС реши - без повече мачове пред празни трибуни
Снимка: БГНЕС

7126 1

Едно от най-дискусионните наказание във футбола - отборите да играят пред празни трибуни заради зулуми на феновете, ще бъде отменено! Това бе официално потвърдено от ръководителите на БФС. Решението е било взето още на 2 октомври.

Тогава се е състояла среща между ръководителите на Съюза, феновете и представители на футболните клубове.

"Кръглата маса даде възможност за откровен разговор между привърженици и служители на футболните клубове, представители на МВР и на БФС. Идеята на БФС за премахване на наказанието "забрана за игра пред публика" и намаляване глобите при нерегламентирано използване на пиротехнически изделия беше посрещната с одобрение", написаха от Съюза.

Все пак от БФС са обяснили на феновете, че средствата от глобите, които ежеседмично се налагат на любимите им клубове, не се ползват за издръжка на Съюза, а за аматьорския и детско-юношеския футбол.

"Всяка седмица БФС администрира 750 футболни срещи и че парите от глобите се използват само за развитие на аматьорския детско-юношески футбол, а не за издръжка на администрацията."

"От централата беше предложено лектори да обясняват правилата на привържениците, за да се получава погрешно интерпретиране решението на реферите и нежелани реакции на стадиона. Беше подчертана и ролята на превенцията от страна на ръководствата на футболните клубове и необходимостта от техни срещи с привържениците" - написаха още от БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички