Боби, ще спасяваш ли Славия и Локо (Пд)?


Боби, ще спасяваш ли Славия и Локо (Пд)?

2968 1

Вестници, сайтове, телевизии, абе, направо всички медии отбелязват като изпадащи от "А" група последните два отбора във временното класиране. Което е доста странно, защото по наредба този сезон трябва с елитния си статут да се раздели цяло каре!? Преди началото на сезона президентът на БФС Борислав Михайлов почеса чуждата си коса, преглътна сухо и обясни, че може и по-малко да изпаднат. Очевидно на "Иван Асен" ще чакат Бобито да реши ще спазва ли собствената си наредба. А докато го направи, БФС единствен на сайта си не посочва изпадащи в класирането.

В момента не е трудно да се предвиди, че карето изпадащи са ясни. Два са обречените на смърт - Марек и Хасково, а другите два с оглед на футболната им несъстоятелностне е трудно да се предвидят - Славия и Локомотив (Пд). Петият замесен в тази битка - Черно море, си има солидни собственици, които няма как да позволят подобен срам. Шестият отбор, който ще остане напролет под чертата за битката за медалите - Ботев или Локо (Сф), вече си има достатъчно точки, за да не се притеснява за елитното си жителство.

Затова не е лошо да се каже отсега колко отбора в крайна сметка ще изпаднат. Не че има такова първенство, в което по време на самото му провеждане се променя наредбата, но ако някой на "Иван Асен" ще прави мошенгии, нека ги извърши сега. Защото напролет ще е нагло. Ще трябва да сменяме нормативни документи, ще правим пак престъпления, за да спасяваме изпълкомаджийския отбор на Славия. Така както няколко сезона подред се търси начин да оцелее тимът на друг човек от политбюрото на Боби - Гиговият Локомотив.

И ако вече ще се спасяват отбори, не по футболни причини, а според изпълкомаджийски заслуги, какво правим догодина? Тогава в елита се завръщат два състава, които изглеждат доста внушително - Пирин и Монтана. Едните трябваше съдия да ги изхвърли за купата срещу Литекс, а другите взеха "мярка" на ЦСКА и продължават напред. Ако следващия сезон отборите на Феро и Самоковлийски са пак пред Славия и Локо (Сф), да речем, какво ще им обяснят от БФС? По-добри сте, но понеже вашите президенти не си пият уискито с Борислав Михайлов, ще трябва да се върнете там, откъдето дойдохте.

Или пък просто това ще бъде записано в наредбата. Което донякъде е по-човечно. Отваряш документа на БФС и там пише кой може да е шампион, кой не може да изпадне. И ако не ти изнася наредбата, просто не влизаш. Така де, откъде накъде сега Боби ще се чуди два или четири тима да изпаднат?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички