БФС призова клубовете да не се поддават на "външни влияния и намеси"


БФС призова клубовете да не се поддават на "външни влияния и намеси"
Снимка: БГНЕС

1346 0

Българският футболен съюз излезе с позиция на официалния си сайт, в която подчертава, че е "единственият легитимен орган" с правомощия да организира конгрес на 12 октомври. Софийският градски съд отхвърли жалбата на БФС срещу извънредния конгрес, с което футболната централа се задължава да организира такъв на 12 октомври. Любопитното е, че по всяка вероятност ще се проведе и редовен конгрес, който ще е през месец март 2022 година.

Публикуваме позицията на БФС без редакторска намеса:

Въпреки безпрецедентната ситуация в българския футбол, породена от опитите той да бъде дестабилизиран и употребен заради нечии лични интереси, Българският футболен съюз уведомява своите членове, че ще проведе насрочения от Софийски градски съд конгрес на 12.10.2021 г., от 10:00 часа в Зала 1 на НДК, в съответствие със своите правомощия и според Устава на БФС, УЕФА и ФИФА.

Всички членове на БФС с право на глас ще бъдат информирани в срок за процедурите по излъчване на делегати. Легитимното ръководство на БФС призовава всички футболни клубове да проведат събранията си за определяне на делегати свободно и без да се поддават на външни влияния и намеси, в това число – и политически такива.

Изразяваме категоричната си готовност да съдействаме на всеки клуб при установяване на директен натиск или вмешателство от лица и комитети с нездрави управленски амбиции.

С тези си действия Българският футболен съюз отново подчертава намерението си да осигури спокойствие във футбола ни и да го предпази от опасна безтегловност от позицията си на единствен легитимен и компетентен орган с правомощията да го направи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички