БФС показа къде е бил Боби Михайлов на 16 март и с кого се е срещал (СНИМКИ)


БФС показа къде е бил Боби Михайлов на 16 март и с кого се е срещал (СНИМКИ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3130 0

С публикация в официалния си сайт, от Българския футболен съюз показаха къде е бил президентът Борислав Михайлов в днешния 16 март.

Той е присъствал на 73-тия редовен конгрес на ФИФА, който се проведе в Кигали (Руанда) и по време на който Джани Инфантино бе преизбран до 2027 година! Форумът е включвал представители на над 200 федерации, а от българска страна са били Михайлов, Емил Костадинов и Михаил Касабов.

От "Бояна" допълват, че президентът на БФС е дал гласа си за Инфантино (той беше и единственият кандидат за поста), а отделно от това е провел лични срещи както с новия-стар президент на ФИФА, така и с този на УЕФА - Александър Чеферин, като двамата висши ръководители за пореден път са заявили подкрепа за политиката на развитие на българския футбол.

Ето какво гласи целият пост на БФС:

"Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов взе участие в 73-тия редовен конгрес на Световната футболна федерация, който се проведе днес в Кигали, Руанда. Форумът включваше представители на над 200 футболни федерации, членки на ФИФА, а от българска страна присъстваха още вицепрезидентите на БФС Емил Костадинов и Михаил Касабов.

Основна точка в дневния ред бе избор на президент на ФИФА за следващите 4 години. Делегатите гласуваха доверие на досегашния ръководител на световния футбол Джани Инфантино, който бе преизбран на поста с огромно мнозинство от гласовете, включително и този на Борислав Михайлов, предварително заявил подкрепата си за негов нов мандат.

Освен това Конгресът прие консолидирания финансов отчет на ФИФА и одиторския доклад за 2022 г., рамковия бюджет на централата за периода 2023-2026 г. и детайлния бюджет за 2024 г.

Бяха утвърдени и решенията на Съвета на ФИФА от последните дни, според които форматът на Световното първенство по футбол през 2026 г. ще включва 48 вместо досегашните 32 отбора, разпределени в 12 предварителни групи. Общият брой на срещите на турнира ще достигне 104, а продължителността на надпреварата ще се увеличи на 39 дни.

По време на форума Борислав Михайлов проведе лични срещи както с Джани Инфантино, така и с президента на УЕФА Александър Чеферин. И двамата висши ръководители поздравиха Михайлов по случай 100-годишния юбилей на БФС и за пореден път заявиха подкрепа за политиката на развитие на българския футбол".

*Четете последните новини от българския и световен футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички