БФС подписа 5-годишен договор с BLOCKSPORT, Борислав Михайлов обяви проекта за "крайъгълен камък"


БФС подписа 5-годишен договор с BLOCKSPORT, Борислав Михайлов обяви проекта за "крайъгълен камък"
Снимка: Agnes Metodieva / LAP.bg

8562 0

Президентът на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, обяви с пост в социалните мрежи, че Централата е подписала 5-годишен договор за партньорство с швейцарски доставчик на иновативни технологични решения в сферата на спорта.

Той допълва, че е изключително горд от факта, че БФС е първата федерация с напълно завършена дигитална екосистема и е убеден, че този проект е "крайъгълен камък в тази част на Европа".

От написаното в сайта на БФС пък става ясно, че ще се "изгради цялостна дигитална екосистема - със специално приложение за запалянковците, фен-токени и NFT-платформа. Революционната стъпка ще даде възможност за използването на всички възможности на блокчейн технологиите и токенизацията в подкрепа на българския футбол и българския спорт като цяло".

Ето какво написа Михайлов в профила си във Фейсбук:

"Изключително съм горд от факта, че Българският футболен съюз е първата федерация с напълно завършена дигитална екосистема. Това ще помогне не само на националния ни отбор, но и на елитните ни клубове и на запалянковците.

Убеден съм, че нашият проект е крайъгълен камък в тази част на Европа – регион, който традиционно произвежда таланти и добър футбол. Радвам се, че Българският футболен съюз и нашите партньори от BLOCKSPORT отчитат огромния потенциал и заедно сме готови да открием нови хоризонти в дигиталното пространство.

Това не просто ще ни издигне на друго ниво, но и ще ни помогне да привлечем инвестиции във футболната индустрия и в спорта като цяло. Силно се надявам другите федерации в страната и на Балканите да последват примера ни и да открият възможностите на дигиталната трансформация. Благодаря на екипа ми за усърдната работа по проекта в последните 12 месеца и нямам търпение за следващите стъпки в това революционно начинание!".

Ето и какво гласи публикацията в сайта на БФС:

"Българският футболен съюз подписа 5-годишен договор за партньорство с BLOCKSPORT AG, водещ швейцарски доставчик на иновативни технологични решения в сферата на спорта. По този начин БФС става първата спортна федерация в света, която ще изгради цялостна дигитална екосистема – със специално приложение за запалянковците, фен-токени и NFT-платформа. Революционната стъпка ще даде възможност за използването на всички възможности на блокчейн технологиите и токенизацията в подкрепа на българския футбол и българския спорт като цяло. Редица клубове вече са се възползвали от дигиталните иновации, но това е първият случай, в който всички услуги са взаимносвързани и обединени под една шапка.

Целта на новото партньорство е да бъдат разработени дигитални начини запалянковците да бъдат по-ангажирани с националния отбор, като стартът ще бъде даден с ново интерактивно приложение за привърженици както на територията на България, така и в чужбина. Следващата стъпка ще бъде пускането на NFT-та (оригинални елемeнти – снимки, видео и други цифрови файлове за колекционери), както фен-токени на националния отбор, които ще дават възможност на привържениците да се възползват от ексклузивни оферти и бонуси.

BLOCKSPORT е единствената компания в света, която предлага неспекулативни полезни фен-токени, разработени с ясната идея да генерират реална връзка с публиката. Посредством тях се създават различни нива на дигитално членство със съответните привилегии и услуги".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички