БФС отправи официален призив към клубовете преди края на сезон 2022/23


БФС отправи официален призив към клубовете преди края на сезон 2022/23
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1747 0

Комисията по етика и феърплей към БФС отправи официален призив към "всички участници във футболния процес" у нас за "стриктно спазване на правилата на етиката и честната игра" в оставащите мачове от сезон 2022/23!

"Считаме, че опазването на феърплея и на доверието на футболната общественост към честното и достойно съревнование на терена е ключово за авторитета на българския футбол", се казва в публикацията, в която се допълва, че ще бъде упражнен "мониторинг върху развитието" на двубоите и "поведението на всички участници в тях", а при констатирани нарушения "ще се предприемат и прилагат необходимите мерки".

Отправен е и апел към запалянковците "да спазват обществения ред на стадионите" и "да не употребяват опасни за живота и здравето пиротехнически средства". 

Ето какво гласи целият призив, който бе поместен на сайта на БФС:

"Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз отправя официален призив към всички участници във футболния процес за стриктно спазване на правилата на етиката и честната игра в заключителните кръгове от футболния сезон.

Считаме, че опазването на феърплея и на доверието на футболната общественост към честното и достойно съревнование на терена е ключово за авторитета на българския футбол.

Комисията стриктно ще упражнява мониторинг върху развитието на футболните срещи и поведението на всички участници в тях. Ще се предприемат и прилагат необходимите мерки при констатирани нарушения.

Апелираме футболни фенове да спазват обществения ред на стадионите преди, по време и след двубоите и да не употребяват опасни за живота и здравето пиротехнически средства.

Комисията напомня на организаторите на мачовете да упражняват щателен пропусквателен режим за предотвратяване на внасянето на забранени предмети на стадиона.

Обръщаме се към цялата футболна общественост с призив за общи усилия в опазването на имиджа на футбола, феърплея и честната игра!".

*Четете последните новини от българския футбол в SPORTLIVE.BG!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички