БФС обсъжда дали да се играе с повече футболисти от страни извън ЕС


БФС обсъжда дали да се играе с повече футболисти от страни извън ЕС
Снимка: БГНЕС

896 0

От новия сезон отборите от Първа лига ще могат да играят в мачове с петима играчи от страни извън Европейския съюз. Такава промяна се обсъжда в Българския футболен съюз. Към настоящия момент отборите могат да играят с до трима играчи от страни извън ЕС, макар и да имат право на пет картотеки. Ако Изпълкомът на БФС гласува промените, то от новия сезон отборите ще могат да ползват всичките си пет футболисти за участие в мачове.

Ето какви промени в Наредбата за първенствата и турнирите 2021/2022 прие Изпълнителното бюро на БФС на днешното си заседание:

Сред най-съществените корекции са редуцирането на общата бройка картотекирани футболисти без изискване за тренираност от 25 на 20; що се отнася до картотекираните играчи от страни извън ЕС в Първа лига, вместо досегашните рестрикции за участие на трима подобни състезатели във футболните срещи, от следващия сезон всички пет футболисти от страни извън ЕС ще могат да участват едновременно.

Клубовете от Първа лига могат да картотекират неограничен брой футболисти, родени след 1 януари 2000 г. с изиграни най-малко два пълни последователни сезона от сезона на навършване на 16 г. във футболния клуб. При участие на такива състезатели за не по-малко от 45 минути в среща от ППЛ, БФС заплаща на съответния клуб сума в размер на 250 лв. на човек за до двама състезатели в двубоя.

Решенията на Изпълнителното бюро ще бъдат предложени за гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС през март.

Междувременно се появиха информации, че в БФС обсъждат да няма изпадащи от Първа лига този сезон (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички