БФС губи над 2 млн. заради изцепките на "Васил Левски"


БФС губи над 2 млн. заради изцепките на "Васил Левски"
Снимка: Иван Йочев

2082 0

Българският футболен съюз може да олекне с повече от 2 милиона лева след очакваното до дни сурово наказание от УЕФА, пише "България Днес". Сумата е от евентуална глоба, както и от пропуснатите приходи от билети за следващите домакинства.

Европейската централа в момента ни готви здрава санкция заради ексцесиите по трибуните по време на квалификацията за Евро 2016 между България и Хърватия.

През първото полувреме на мача феновете в няколко сектора създадоха безредици. Първо в сектор "Б" се сбиха привърженици на различни български клубове. След това пък и агитка на ЦСКА обстрелва гостуващите хървати с димки и факли. Наложи се срещата да бъде прекратена за няколко минути, което е подробно описано в тефтера на делегата.

Очаква се до дни БФС да отнесе глоба от около 50 000 евро. В най-лошия сценарий ще отнесем и три мача без публика, а в най-добрия - само един. Ако УЕФА приложи цялата строгост на правилника си, изгаряме за двубоите с Малта на 16 ноември, с Норвегия и Италия догодина, което би донесло на БФС сериозна финансова загуба от билети. Във футболната ни федерация са очаквали приблизително приходи от 2 милиона лева за трите срещи.

Според "България Днес" на мача с Хърватия, на който присъстваха около 33 000 души, БФС е спечелил от билети малко над 1 милион лева. Цените на пропуските бяха 50 лева за сектор "А", 30 лв. за "В" и по 15 за "Б" и "Г". Отделно се продаваха и ВИП пропуски на цена от 200 лв.

Репортаж от мача Норвегия - България можете да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички