БФС на нож с Любо заради помощник


БФС на нож с Любо заради помощник

2427 0

Слабата игра на България в първите два мача от квалификациите за Евро 2016 срещу Азербайджан и Хърватия, и най-вече загубата в София от "шахматистите", е нагнетила напрежението в националния тим до огненочервено. Според "Меридиан мач" някои от членовете на Изпълкома на БФС, чиито позиции са много силни, са против помощник-треньора на Любо Пенев - Радослав Здравков. До тях е достигнала информация, че именно Здравков прави тактиката и реди състава за мачовете на тима. А както се вижда, с всеки изминал двубой нашият състав се представя по-зле и по-зле.

Най-сериозни са критиките от страна на вицепрезидента на БФС Йордан Лечков. Бившият кмет на Сливен няма нищо против Любо, но е пожелал Ради Здравков да напусне националния тим. Това обаче няма как да стане, защото 58-годишният специалист е много близък до Пенев и при най-малкия натиск от страна на Изпълкома ще напусне поста си. Ел Голеадор е доказал неведнъж през годините, че не търпи и най-малкото вмешателство. Така че и тук няма да направи изключение. Друг е въпросът, че при негативен резултат в снощния мач с Норвегия мястото на Любо начело на България също не е сигурно.

Лечков, чиито критики бяха една от причините Димитър Бербатов да се откаже от националния отбор, е против Здравков от доста време. Но заради неубедителното представяне на България в края на миналите и началото на тези квалификации неговите последователи сред членовете на Изпълкома се увеличават.

"Хърватите не хапят, не ядат, нищо особено не са. Ние не играхме достатъчно добре, настървено, агресивно. Условията са перфектни, идеални , изискванията са изпълнение. Футболистите трябва да печелят точки. Равностоен е европейският футбол в момента, всеки може да победи всеки. Видяхме, че и един Лудогорец е равностоен с Реал (мадрид), с Ливърпул", каза при заминаването за Осло Лечков. А това негово мнение показва индиректната критика към настоящия спортно-технически щаб.

Любо и неговите помощници са на път и да изпуснат съблекалнята, а това случи ли се веднъж, връщане назад няма, отбелязва "Меридиан мач". Засега е ясно, че отношенията на Пенев с някои от лидерите на тима като Станислав Манолев и Николай Бодуров са обтегнати. А именно "ловешката" група стоеше зад изгонването на предишния ни селекционер Лотар Матеус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички