БФС чака нови "сини" ексцесии - притиска Локо (Сф) за полиция в дербито


БФС чака нови "сини" ексцесии - притиска Локо (Сф) за полиция в дербито

2089 0

От БФС са излезли с искане към Локо (Сф) домакинският му мач срещу Левски да бъде охраняван от полиция на стадиона в "Надежда", пише "24 часа".

Идеята е дошла още след последния мач на столичния стадион, в който агитката на пловдивския Ботев нахлу на пистата, а след вечното дерби вече се стигнало до призива на централата към "железничарите".

Притеснението на БФС е от евентуални нови ексцесии, свързани с агитката на Левски, и предпоставките, които ще има за такива при наличието само на частни охранители в рамките на стадиона, докато полицейските части са отвън.

Точно това се случи в мача на 19 октомври. Тогава феновете на Ботев се вбесиха от положение, при което за тях не бе отсъдена чиста дузпа. Последва разбиване на преградата към пистата, което не отне много време на яките момчета, и нахлуване на пистата. Някои от бабитите бяха въоръжени с дъски и метални пръти.

Треньорът на Ботев Велислав Вуцов и капитанът Иван Цветков успяха някак си да успокоят привържениците и да ги върнат на трибуната. След това на стадиона навлезе полиция, която се нареди пред сектора за гости.

Подобно нахлуване имаше и в края на вечното дерби между Левски и ЦСКА. Ядосани от шестия пореден "червен" шамар, фенове навлязоха на пистата на националния стадион и се повтори сценарият от "Надежда". Първата вълна бе спряна от частните охранители, а след това се появиха униформени служители.

След загубата от Монтана за купата повторение на случилото се миналата събота при нов провал на Левски в "Надежда" изглежда твърде вероятно.

Опитът на БФС за превенция обаче среща отпор от Локо заради съвсем елементарна причина. Ангажирането на полиция за вътрешна охрана на стадион "Локомотив" ще струва много скъпо на клуба. Неговото финансово състояние не е цветущо, както на повечето български отбори, и затова този непредвиден разход няма как да бъде приет от "червено-черното" ръководство.

По правилник БФС няма как да задължи Локо да плати за полицейско присъствие вътре на съоръжението в "Надежда". между централата и клуба продължава обсъждането на проблема. Има вариант да бъде ангажирана по-голяма като численост частна охрана.

В неделя на стадиона се очакват и много фенове на Локо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички