Берое - Спортист по ТВ: Къде да гледаме двубоя за място в Първа лига?


Берое - Спортист по ТВ: Къде да гледаме двубоя за място в Първа лига?
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

5278 0

Отборите на Берое и Спортист Своге ще се изправят един срещу друг в бараж за участие в Първа лига през следващия сезон. Двубоят ще бъде на стадион "Ивайло" във Велико Търново днес, петък, 9 юни, от 19:00 часа.

В голяма част от сезона Берое бе над зоната на изпадащите, като тимът бе на 12-о място в класирането преди последния кръг, но в него допусна загуба от прекия конкурент за оцеляване Хебър в Пазарджик. Така "заралии" финишираха 14-и ще трябва да се борят за мястото си в елита в пряк двубой със Спортист.

Лошата новина за тях е, че заради наказание няма да могат да разчитат на полагащото им се домакинско предимство и мачът ще се играе във Велико Търново. Ръководството на клуба реагира решително след загубата от Хебър и уволни треньора Николай Киров, а в ключовия бараж Берое ще бъде воден от трима специалисти - Веселин Пенев, Иван Желев и Мирослав Радев.

От своя страна Спортист Своге завърши на пета позиция в крайното класиране на Втора лига, но тъй като пред тима финишираха дублиращите отбори на ЦСКА 1948 и Лудогорец, "шоколадите" получиха право да участват в баража за промоция.

Никола Попов ще бъде главен съдия на двубоя, а негови помощници ще бъдат Петър Митрев и Димитър Русев. Четвърти съдия е Иво Андреев, а на ВАР-а ще оперират Драгомир Драганов и Дими Вълчев. Съдийски наблюдател е Мартин Богдев. Двубоят Берое - Спортист Своге ще бъде предаван пряко по "Диема спорт". А ето защо Берое бе лишен от домакинство във важния мач. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички