Берое напомпа мускули с разгром над последния, нападател мушна хеттрик


Берое напомпа мускули с разгром над последния, нападател мушна хеттрик
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

1151 0

Берое разби последния в класирането Спартак (Варна) като гост в мач от 25-ия кръг на Първа лига. С хеттрик за старозагорци се отчете Тонислав Йорданов, който бе точен в 53', 65' и 81'. За 1:0 се разписа Симеон Мечев в 15'.

Варненци имаха шанс да изравнят при резултат 0:1, но Лерой Микелс пропусна да вкара от дузпа. Ударът му бе отразен от Иван Караджов в 27'.

Убедителната победа вдигна Берое до 11-ата позиция в класирането, като те са на 3 точки от топ 10. Спартак остава последен с едва 12 спечелени точки. "Заралии" прекъснаха серия от 6 поредни мача без успех. 

       Берое пропиля две ситуации чрез Вини Трибуле, преди да открие резултата. В 15' топката стигна до Симеон Мечев след неуспешен опит за изчистване, а той умело стреля покрай излезлия напред вратар, за да изведе "заралии" напред.

В 27-ата минута Спартак получи отлична възможност да изравни, след като получи дузпа в 27' заради игра с ръка в наказателното поле. Вратарят на гостите Иван Караджов обаче отрази удара на Лерой Микелс и запази аванса на своя тим.

В самия край на първата част Берое можеше да удвои преднината си, но бранител на варненци изчисти в последния момент.

През второто полувреме гостите стигнаха до още три попадения, за да си гарантират разгромна победа. И трите вкара Тонислав Йорданов.

В 53' стражът на Спартак отрази изстрел на Серкан след добро разиграване на Берое, а топката стигна до Йорданов, който със силен удар не остави шансове на вратаря - 2:0.

Дванадесет минути по-късно Йорданов получи центриране отдясно и с глава успя да прати топката за трети път в мрежата на Спартак. Крайното 4:0 в полза на старозагорци нападателят оформи в 81-ата минута от дузпа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички