Отменен гол след ВАР в 93’ остави Берое в Първа лига - Спортист изпусна заралии в края (ВИДЕО)


Отменен гол след ВАР в 93’ остави Берое в Първа лига - Спортист изпусна заралии в края (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

6174 0

Берое се наложи с 1:0 над Спортист Своге в баража за оцеляване в Първа лига. Единственото попадение бе дело на Уерди Мара в 35-тата минута и още тогава оформи крайния резултат. Така заралии оцеляват след бараж за трети път в историята си, като по този начин се спасиха през 2000 и 2001 г. По време на редовния сезон възпитаниците на подалия оставка наскоро Николай Киров завършиха на 14-та позиция и така се озоваха на бараж срещу “шоколадите”.

Всъщност петият от Втора лига бе съвсем близо най-малкото до това да прати срещата в 30-минутно продължение след попадението на Георги Николов в последната минута от редовното време. Голът на младока обаче бе отменено поради негово нарушение в атака и така съотборниците му ще трябва да се борят във второто ниво на родния футбол и през следващия сезон.

До този момент елитни клубове на 9 пъти бяха печелили баражи, а тимове от второто ниво на родния футбол са го сторили 6 пъти през годините. Така Септември и Спартак Варна отпаднаха във Втора лига, а Берое запази мястото си, докато Етър и Крумовград също се класираха.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

До 20-тата минута двата тима отправиха по един точен удар, но те не притесниха вратарите. Към този момент символичните домакини, които посрещат съперника от Втора лига във Велико Търново поради наказание, владееха топката през по-голяма част от времето и държаха инициативата в свои ръце.

ГОЛ! Мара откри резултата след 36 минути игра! Той се възползва от отбитата топка след първия опит на заралии и не остави шансове на Величков при повторния опит! 1:0!

Минути по-рано гостите развиха нападение по левия фланг и бе отправено ниско центриране, но Гошев със сетни сили отклони кълбото и не се стигна до стрелба посока вратата на заралии.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите започнаха по-офанзивно втората част и взеха известен превес върху двубоя. Той можеше да даде резултат след час игра, когато Русинов свали с глава топката към Гомес, но последвалата стрелба бе укротена от Гошев. Само резервният страж на заралии спаси символичния домакин. 

По този начин отправените удари станаха 8 срещу 4 в полза на Берое.

При началото на последните 10 минути отново се стигна до проблеми за заралии след статично положение - Чиликов засече центриране от статично положение, но Гошев отново реагира в правилния момент и запази преднината от попадание. 

В последната минута от редовното време мълниеносна атака на гостите по десния вланг завърши със страхотно центриране на Костов към Николов. Вторият не остави шансове на Гошев и с поредната възможност за втората част този път матира стража. 

Преглед с ВАР обаче увери Никола Попов, че е имало нарушение в атака и изранвителното попадение бе отменено в самия край. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Берое: Гошев, Каскардо, Сана, Челич, Бауренски, Мара, Динков (к), Мечев, Трибулет, Пенчев, Йорданов

Спортист Своге: Величков, Костов, Басунов, Пушкаров, Чиликов, Сиромахов, Вуцов, Семерджиев (К), Димитров, Русинов, Николов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След четири поредни мача без победа и след поражение от Хебър с 1:3 в последния кръг - тимът от Стара Загора е на прага да изпадне от Първа лига. Именно в Пазарджик Хебър се спаси в последния момент и запрати Берое към пропастта.

Спорист Своге пък завърши 5-и във Втора лига. ЦСКА 1948 II и Лудогорец II нямат право да играят в елита и класирането им не се брои. Етър и Крумовград пък вече си гарантираха участие в Първа лига. Така за Спортист остана баража на надеждата, след като финишира с две точки повече от Дунав Русе и с пет над Марица Пловдив (който приключи с три поредни загуби).

Двата отбора не са играли един срещу друг от сезон 2009/10. Тогава и в двата случая Бере побеждава, но и двата пъти с гол разлика. В Стара Загора след минималното 1:0, а в Своге - с 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички