Балъков: Загубихме 2 точки; Тенев: Важно е да си повярваме


Балъков: Загубихме 2 точки; Тенев: Важно е да си повярваме

1062 0

Загубихме 2 точки. Знаехме, че ни чака тежък мач. Трудно е да се настроиш за такава игра след отворените мачове с Лудогорец. Второто полувреме бе изцяло под наша диктовка. Заслужавахме 3 точки, но няма как да ги вземем без голове”, коментира нулевото равенство с Марек треньорът на Литекс Красимир Балъков.

„Теренът в Дупница не е качествен. Трудно е срещу отбор, който се брани цял мач”, призна той.

Треньорът обясни, че е пуснал за смени офанзивни футболисти за да прекъсне контраатаките на противниците. Той добави, че на Асприля му е било трудно срещу сгъстената защита на домакините.

„Ще играем като англичаните с цикъл сряда събота. Трябва да се подготвяме повече. Футболистите трябва да са професионалисти извън терена, за да со по-свежи мачове. Постигнахме целта за влизане в шестицата. Сега работим за участие в евротурнирите”, завърши Балъков.

„Поставихме си като задача да научим футболистите да се борят за всяка точка, за всяка педя терен и да се раздават. Днес си заслужихме биткаджийската точка. Затворихме Литекс, а равенството бе необходимо за самочувствието на играчите” коментира наставникът на Марек Тенчо Тенев.

„Съумяхме да заместим контузените си играчи. Лавчев заздрави средната линия, а и добре се включва в атаката. Искам повече самочувствие в играчите, за да могат да си повярват, да създават атаки от игрова ситуация. Важно е да играем. Видя се, че можем. Срещу сериозни отбори спечелихме точки. Сега трябва да се докажем и на чужд терен, за да не ни подценяват”, допълни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички