Балкан Белоградчик завежда дело срещу БФС заради неиздадена делегатска карта


Балкан Белоградчик завежда дело срещу БФС заради неиздадена делегатска карта
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

4627 0

Председателят на Общинския съвет на Белоградчик Боян Минков заяви, че ще заведе дело срещу областния председател на БФС-Видин Иво Марков. Това става след като делегатът на Балкан (Белоградчик) не получи право да гласува на конгреса.

"Нашият клуб Балкан Белоградчик излезе с официално изявление, че подкрепя Димитър Бербатов за президент на предстоящия конгрес. Призовахме останалите клубове също да направят това. Излъчихме делегат, но след това той се карантинира заради заболял в семейството му от COVID-19. Събрахме УС и излъчихме друг делегат, логично. Изпратихме сканиран протокол на Борислав Попов в централата на БФС, а след това се свързахме с областния председател на БФС във Видин, за да го уведомим, че имаме нов делегат. Иво Марков се нарича той. От него разбрахме, че не може да разчитаме на организиран транспорт от Видин до София за конгреса, както и на хотела. Той отказа без никакви аргументи. Изпратихме новия наш делегат на следващия ден с наш автомобил, но там Иво Марков му отказа да му издаде делегатска карта. По този начин той ни лиши от правото на глас, а този глас беше за Димитър Бербатов", започна Минков.

"Защо ще ни лишава от правото на глас Иво Марков? Знае ли Иво Марков какво ни коства на нас да имаме футболен клуб в Белоградчик? Как се издържат мъжки и юношески отбори в такъв беден и малък град, без абсолютна никаква помощ на БФС? Те с нищо не ни помагат. За какво ни е това БФС на нас? Плащаме им абсолютно всичко - съдийски такси, глоби, картотеки, а ние не получаваме нито стотинка. Изцяло сме на издръжка на общината. Мъжкият отбор играе без пари, само заради любовта към футбола, но какво правим с тези деца? Как да мотивираме децата да тренират, като не може да им купим по една фланелка и по един анцуг? Едвам осигуряваме по един кроасан да им дадем след мач", добави той.

"Присъствах на срещите на Димитър Бербатов и Мартин Петров във Видинско. Залите навсякъде бяха пълни с деца. Деца, които стояха на опашки, за да се снимат с тях."

"Бербатов с най-прости думи обясни на децата, че те имат шанс да станат като него, ако се трудят и вярват истински. Този шанс им беше отнет сега на конгреса. Тези деца бяха лишени от бъдеще. Защо Иво Марков ще лишава тези деца от бъдеще?"

"За това аз лично се ангажирам и завеждаме дело срещу този човек точно заради тези неща. Тънаха в охолство и се самозабравиха за 16 години, а клубовете се чудим как да оцеляваме. Да се махат и да дойдат интелигентни и способни хора, защото с тези видяхме докъде стигнахме", допълни председателят на общинския съвет на Белоградчик.

"Още преди конгреса стана ясно кои от клубовете във Видинско са за Бербатов и тези клубове сега ще бъдат наказвани."

"Иво Марков е решил, че футболът във Видин му е бащиния, както и Борислав Михайлов. Те навсякъде слагат такива като него. Това е модел, модел, който ние трябва да променим. Началото на техния край е положен", каза още Боян Минков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички