Г-н Сираков, чувствате ли се излъган, измамен, ограбен?


Г-н Сираков, чувствате ли се излъган, измамен, ограбен?
Снимка: Неизвестен / Интернет

11698 0

"В последните 30 години в тази държава се издигна в култ лъжата, измамата, кражбата. Тук, който излъже, открадне или прекара някой, той е герой."

С тези думи Наско Сираков започна да се обяснява за едноличното му решение да подкрепи приятеля си Борислав Михайлов за пети пореден президентски мандат в Българския футболен съюз. Собственикът на Левски реши да превърне гласа на клуба в негов личен глас. Без допитване до синята общественост. Без обсъждане. Без аргументация. Защото "40-годишно приятелство" не е аргумент, г-н Сираков...

Аргумент би било свършеното от Борислав Михайлов за българския футбол за последните 16 години. А то клони към нулата. Боби Михайлов може да е бил страхотен вратар, вероятно е и чудесен приятел. Но за 16 години Боби Михайлов ни доказа, че не става за управлението на българския футбол. Видно е за всеки почитател на футбола у нас, а и не само. Единствено вие, г-н Сираков, някак не съзряхте тази болезнена истина.

Приятелството, както любовта, понякога заслепява. Кара те да не виждаш или да се правиш, че не виждаш истината. Обективният поглед остава на заден план - за сметка на доброто приятелство. Да не би да ти се обиди другарят, че не си гласувал за него. Или за да ти върне услугата след време. 

Сега обаче, г-н Сираков, търсите начини как да измиете срама от това, че сте подкрепили най-слабия президент в историята на българския футбол. Защо? Говорите за лъжата, измамата, кражбата. И за приятелството. А те нещата са навързани. Приятелството, г-н Сираков, понякога е измамно чувство. И вие би трябвало много да внимавате да не се окажете заобградени от онези "герои", за които говорите.

И каква стана тя, г-н Сираков? Два дена след Конгреса хем стоите "на 100% зад решението си", хем сте недоволен от новия Изпълком: "Много неща не ми харесаха, особено състава на новия Изпълком. Надявам се обаче да има сериозна промяна във футбола, но трябва да я направи Боби Михайлов. С този Изпълком не вярвам как ще го направи, вече не вярвам."

А вие какъв Изпълком очаквахте, г-н Сираков? Нали тъкмо вашият дългогодишен приятел си го избира този Изпълком. Би било доста наивно да вярвате, че Боби Михайлов ще направи радикални промени и ще вкара нови и неопетнени лица в Изпълкома. Там местата са ограничени - раздават се на близки и приятели, съмишленици и поддръжници. Професионални качества не се гледат, както впрочем и вие не гледахте при избора си на Конгреса.

Късно е, либе Сираков, за китка. Вашият глас е даден, а той спомогна за победата на Боби. И да съжалявате, и да не съжалявате, вече няма значение. Изпълкомът е точно този, който се очакваше - независимо дали ви харесва. Борислав Михайлов се превърна във ваш "герой", без дори да разберете. Но от онези "герои", които издигат в култ лъжата, измамата, кражбата.

Г-н Сираков, чувствате ли се излъган, измамен, ограбен?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички