Асоциацията на българските футболисти: Има клубове, които са застрашени от фалит


Асоциацията на българските футболисти: Има клубове, които са застрашени от фалит

1503 0

Генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев обясни, че играчите са притеснени за своето бъдеще заради епидемията от коронавирус. Според него този тежък период за клубовете ще се отрази сериозно на играчите.

"Клубовете претърпяват доста тежък период и това ще се отрази на футболистите. Нашата дейност е насочена в две посоки - здравето на играчите, и те да взимат редовни заплати. Ние държим редовна връзка с капитаните на тимовете. Футболистите от Първа и Втора лига са притеснени за своята съдба, своите заплати. Те си седят по домовете, а това се отразява на формата им. Ние сме изпратили на футболистите една форма, в която е описано какви са техните права по време на извънредното положение съобразно приетия закон. Посъветвахме ги да проявят разбиране за намаляването на заплатите", обясни той пред "Дарик".

Бойчев също така допълни, че футболистите са проявили разбиране и са намалили заплатите си, но има няколко клуба във Втора застрашени от фалит. "Футболистите проявиха разбиране и се очерта тенденция, че заплатите се намаляват около 20-30 процента намаляване на заплатите. Във Втора лига обаче има сериозни проблеми - има играчи пуснати в неплатен отпуск без тяхно съгласие. В тази ситуация те могат да се обърнат към инспекция по труда и да си търсят възнагражденията, които не са им плащани. Поне два отбора във Втора лига няма да могат да продължат първенството". А как коментираха от БФС ситуацията у нас - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички