Арда задълбочи кризата в Ботев Враца с разгромна победа и влезе в челната шестица (ВИДЕО)


Арда задълбочи кризата в Ботев Враца с разгромна победа и влезе в челната шестица (ВИДЕО)
Снимка: Guner Shukru / LAP.bg

1352 0

Деветият кръг в родната Първа лига бе открит със зрелищен резултат. Арда надви Ботев Враца у дома в Кърджали с разгромното 4:0. Хората на Александър Тунчев тотално надиграха гостите и се поздравиха със заслужени три точки.

Домакините откриха още във втората минута след грешка в отбраната на Ботев Враца. Стефан Велев сгреши при изчистване на топката и я подари на Тонислав Йорданов, а българинът не пропусна да разпечата противниковата врата за 1:0.

Йорданов отново бе под светлината на прожекторите и при втория гол на кърджалийци. Страхотна комбинация между него и Тунгара изведе втория, който не пропусна да се разпише за 2:0.

5 минути след почивката Станислав Иванов направи резултата класически, след като се бе позиционирал добре в наказателното поле на врачани. Той получи подаване от десния бек Жан Пиер да Силва и насочи удара си прецизно в долния десен ъгъл за 3:0.

Само осем минути по късно Арда подпечата победата си с четвърти гол. Гостите сгрешиха отново и подариха топката на домакините. Жан Пиер да Силва намери Марти Стойчев, който взе правилното решение и комбинира с Тунгара, за когото остана лесното и вкара втория си гол и четвърти за Арда в срещата.

С победата кърджалии вече заемат шестата позиция с актив от 13 точки. След седмица момчетата на Александър Тунчев ще приемат Хебър. Ботев Враца е на 13-ата позиция с 6 пункта, а в следващия кръг му предстои битка с Берое.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички