Арда се пребори за точка срещу Локо (Сф) в мач с обрат и 3-ма изгонени


Арда се пребори за точка срещу Локо (Сф) в мач с обрат и 3-ма изгонени
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1136 0

Локомотив (София) и Арда (Кърджали) завършиха наравно в зрелищен мач от 15-ия кръг на Първа лига. "Железничарите" водеха с 2:1 до 81', но въпреки че бе с човек по-малко цяло второ полувреме, Арда успя да се пребори за точка в мача. Ценното попадение падна директно от пряк свободен удар в изпълнение на Светослав Ковачев.

През първото полувреме "железничарите" губеха с 0:1 до 31', но с голове на Димитър Митков от дузпа и на Ивайло Найденов в 43' стигнаха до пълен обрат. Възпитаниците на Станислав Генчев вече се виждаха в топ 5 на Първа лига, когато числено по-малобройният съперник успя да изравни.

През втората част кърджалии стигнаха до точката с атрактивен гол на Ковачев, а гостите останаха с 9 човека на терена, след като Дуарте и Славчев бяха изгонени. 

Домакините бяха открили резултата в 19-ата минута след отличен гол на Иван Тилев. Именно той обаче остави съотборниците си в малцинство на терена, след като в добавеното време на първата част получи втори жълт картон за ненужно нарушение.

В класирането "червено-черните" се изкачиха до петата позиция, а Арда остава девети. Разликата между двата тима е 2 точки.

Резултатът в днешния мач бе открит в 19', когато Тилев проби отляво, комбинира и когато топката се върна при него, стреля мощно извън наказателното поле. Въпреки че вратарят на Локомотив беше в същия ъгъл, той не успя да направи нищо срещу тази тупалка.

Дванадесет минути по-късно столичните "железничари" се върнаха в мача. Тогава Димитър Митков изпълни точно дузпа, свирена за нарушение на Алекс Петков срещу него самия.

Две минути преди края на първата част "червено-черните" стигнаха до обрата след чудесна атака, при която Вутов намери по отличен начин Симеон Славчев, а той праи за Ивайло Найденов в наказателното поле. Нападателят от близка дистанция мушна топката в мрежата на Анатолий Господинов за 2:1.

В добавеното време на първото полувреме Арда остана с човек по-малко, след като Иван Тилев направи ненужно нарушение, за което получи бърз втори жълт картон и пое към съблекалните преждевременно.

С красиво попадение 10-имата от Арда успяха да стигнат до равенство в 81-ата минута. Светослав Ковачев изпълни по образец пряк свободен удар от границата на наказателното поле и прати топката в десния ъгъл на стъписания Александър Любенов - 2:2.

Само няколко секунди по-късно и Локомотив остана с 10 души на терена, след като Матеус Дуарте получи втори жълт картон. А 2 минути преди края на редовното време "железничарите" станаха 9 на терена, тъй като втори жълт картон в мача получи и Симеон Славчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички