Арда пречупи Хебър за трета поредна победа и задълбочи кризата в отбора на Любо Пенев (ВИДЕО)


Арда пречупи Хебър за трета поредна победа и задълбочи кризата в отбора на Любо Пенев  (ВИДЕО)
Снимка: fcarda.bg

925 0

Арда победи с 3:1 отбора на Хебър Пазараджик у дома в двубой от 10-ия кръг на Първа лига. Тонислав Йорданов откри за кърджалии в 18', а останалите попадения паднаха през втората част. Канади изравни за Хебър в 67', но голове на Преслав Боруков в 76' и Христо Митев в 85' донесоха трите точки за отбора на Александър Тунчев.

Арда има 16 точки, но е с два мача по-малко на петото място, докато отборът на Любослав Пенев е 10-ти с 11 точки. Кърджалии вече имат 3 поредни победи, а Хебър е с 4 последователни загуби - преди това от Пирин, Левски и Локомотив Пловдив.

В началните минути нямаше особено интересни моменти, като при първото такова Арда откри резултата. Тунгара се възползва от грешка и изведе с пас Тонислав Йорданов, който прехвърли Петър Дебърлиев и се разписа за 1:0.Като цяло в следващите минути темпото не бе особено високо, но Хебър се опитваше и владееше повече топката. В 41' Николай Николаев бе сменен принудително заради контузия от Архан Исуф. След това Тунгара направи голям пропуск и пропусна да удвои преднината.

През второто полувреме имаше повече интересни моменти, като Тилев и Михайлов изпуснаха за домакините. В 70' Хебър изравни резултата.   Бастунов подаде към Роберт Мазан, който центрира в наказателното поле на Арда. Там Николов бе изпуснат от отбраната на домакините и отблизо прати топката във вратата на Анатолий Господинов. Останаха съмнения за засада, но ВАР отсъди, че няма такава.

Арда обаче не се отказа и продължи да натиска, като в 76' Боруков вкара отблизо за 2:1. Пет минути преди се оформи крайното 3:1, като Тунгара изведе Христо Митев сам срещу Дебърлиев и той не сгреши.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички