Арда подчини Крумовград за трета поредна победа и изпревари ЦСКА в Първа лига (ВИДЕО)


Арда подчини Крумовград за трета поредна победа и изпревари ЦСКА в Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

1010 0

Арда успя да се наложи с 3:1 като гост на Крумовград в мач от междинния 11-и кръг на Първа лига. Възпитаниците на Александър Тунчев доминираха през по-голямата част в пловдивския квартал "Коматево" и се поздравиха с три точки, които ги настаниха временно в топ 4, изпреварвайки ЦСКА.

Резултатът в мача бе открит рано-рано. Арда изпълни корнер, след който Умар Сако отклони топката към Джелал Хюсеинов, който не се поколеба и от близко разстояние матира Янко Георгиев.

Арда продължи да е по-опасният на терена и след блестяща контраатака удвои. Топката бе отклонена към Станислав Иванов, а той пусна хубава топка за Боруков, която трябваше да бъде пресечена, но това не се случи. Нападателят след това съумя да нанесе голов удар за 2:0.

След по-малко от половин час игра гостите оформиха класиката в Пловдив. Радослав Цонев центрира от корнер, а Умар Сако се освободи и нанесе силен удар с глава, който бе неспасяем за Янко Георгиев - 3:0 за Арда.

Арда сякаш се поотпусна след почивката. В 62-ата минута Крумовград вкара почетно попадение, след като Лъчезар Котев сгреши. Полузащитникът буквално изведе Диего Рапосо, който по много елегантен начин преодоля Господинов за 1:3.

Арда се качва на четвъртата позиция временно и ще чака с нетърпение крайния резултат на столичното дерби ЦСКА - Локомотив София, за да разбере дали ще се задържи в челната четворка със своите 19 точки. Крумовград е девети с 13 точки в своя актив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички