Арда пише жалба до ФИФА заради БФС: Обслужва интересите на няколко отбора


Арда пише жалба до ФИФА заради БФС: Обслужва интересите на няколко отбора
Снимка: levski.bg

4951 0

Ръководството Арда ще подаде жалба към ФИФА, след като БФС на практика отмени желанието на родопчани за изтегляне с един ден на баража с Левски, който е предвиден за предстоящия уикенд.

СТК на БФС в четвъртък реши прейофът за последната квота в Първа лига за участие в европейските клубни турнири да се играе на 11 юни (неделя) от 19:00 часа на стадион "Георги Асрарухов", след като първоначално във вторник двубоят беше изтеглен за събота по молба на гостите.

Преди това на 7 юни от Левски излязоха с остра позиция за връщане на баража на първоначално определената дата – 11 юни, тъй като получават ден по-малко за възстановяване от съперника.

Плановете на Арда

Сега изпълнителният директор на Арда - Ахмед Моллахасан, разкри за предстоящата жалба. Той е разочарован до краен предел от решенията на централата:

"Доста неща се насъбраха…и със съдийството, ще систематизираме нещата, ще опишем всичко и ще пуснем жалба до ФИФА. Не може да бъдем мачкани по този начин.

Разбира се, ФИФА няма да реагира толкова бързо, но ние трябва да реагираме, защото не може БФС да обслужва интересите на няколко отбора. Това вече е грозно", категоричен е Моллахасан, цитиран от "Тема Спорт".

Основният проблем пред гостите

Недоволството в Арда е породено от факта, че договорите на някои от играчите изтичат на 10 юни и тяхното участие в двубоя е застрашено. Това се отнася за един от голмайсторите на отбора Ласана Н’Диайе, както и други двама основни играчи – Ел Мами Тетах и Умар Сако.

"Анекс за един ден няма как да стане. Тези взаимоотношения са професионални.

Ел Мами е под наем от Аланияспрор от Турция. Няма как…вчера обяви БФС, че отменя деня на мача и ние днес в петък трябва да пратим анекс до тях. Тези неща не стават за един ден“.

Мисля, че трима или четирима са с изтичащи договори. Те са възлови играчи. Един от тях е Ласана Н’Диайе, един от нашите голмайстори, той е под наем от ЦСКА Москва, Ел Мами, Умар Сако сме го взели сме под наем от ЛАСК Линц от дата до дата, до 10-и, защото БФС обяви края на първенството на 10-и. Сега той е под въпрос дали ще може да играе. Ще се опитваме чрез анекси и такива неща, но то не е проблем само договора, има работни визи, лични карти..

БФС промени (датата) с един ден, но те знаят, че договорите на нашите играчи изтичат на 10-и. Те имат тази информация. Обяснението на БФС е, че е заради протестите. Но ние няма да играем в центъра на София. Ще играем на стадион", добави един от ръководителите в Арда.

Вижте какво писаха от Левски до феновете на двата клуба!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички