Арда мечтае за Европа след разгром над Ботев Пловдив, новият “Колеж” още чака дори гол на “канарче” (ВИДЕО)


Арда мечтае за Европа след разгром над Ботев Пловдив, новият “Колеж” още чака дори гол на “канарче” (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

4611 0

Арда не остави никакви шансове на Ботев Пловдив при визитата си на стадион "Христо Ботев" от последния кръг на Първа лига и се наложи с 3:0 във вторник вечер.

В герои за победителите се превърнаха Светослав Ковачев и Ласана Н'диайе, като двете попадения на българина в 32-рата и 75-тата минута приближиха максимално близко "сините" до заветното седмо място в крайното класиране, докато малиецът оформи резултата в 81-вата минута. 

Успехът означаваше, че възпитаниците на Тунчев не могат да бъдат свалени от позицията, даваща право на бараж за квалификациите в Лига на конференциите, в който ще срещнат четвъртия Левски/ЦСКА 1948. 

Трябва да се отбележи, че Ботев днес излезе с изцяло български състав, който тепърва ще се обиграва, но и той не успя да спре негативното представяне за клуба на чисто новия "Колеж". На него тимът дори не е отбелязал гол при 4 загуби и 1 реми. Така "канарчетата" завършват измъчения сезон на десето място с 36 точки, а Арда на седмо с 58.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В двубоя се случи нещо изключително любопитно. Ботев Пловдив излезе изцяло българска единадесеторка.

В 8-а минута Радослав Цонев стреля от фал, но младият страж Стефан Смъркалев изби в корнер. Преслав Боруков 20 минути по-късно с глава също не успя да преодолее вратаря на „канарчетата“.

ГОООЛ! В 32-ата минута логичното се случи. Гостите изпълниха заучено пряк свободен удар, при което топката бе пусната към Светослав Ковачев, който шутира и след рикошет кълбото влетя в мрежата - 0:1. 

В добавеното време на първата част Абубакар Тунгара пропусна с глава да удвои.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта гостите продължиха да са по-активният отбора. В 52-ата минута Ковачев стреля, но Смъркалев улови. В 56-ата минута напречната греда спаси домакините Тунгара нацели напречната греда.

В 64-ата минута младият вратар на домакините отново отчая офанзивните футболисти на Арда. Той спаси удар на Цонев.

Само 180 секунди по-късно Ковачев стреля от фал, Смъркален докосна с пръсти топката, която отново тресна напречната греда.

ГОЛ! В 75-тата минута Ковачев отбеляза второто си попадение по време на двубоя. То включва чудесей рейд, който българинът предприе около наказателното поле, а след като загуби топката с доза късмет се върна при него и той вкара второто попадение в мача! 0:2!

ГОЛ! Н'диайе оформи класическата преднина за гостите в 82-рата минута, след като се възползва от центриране на Иванов. Той не остави шансове на Смъркалев от редовна позиция! 0:3!

Стартови състави 

Ботев Пловдив: 99. Стефан Смъркалев, 3. Мартин Христов, 5. Станислав Работов, 6. Мирослав Георгиев, 9. Константин Павлов, 10. Красиан Колев, 13. Мартин Ситев, 14. Димитър Папазов, 17. Лъчезар Балтанов (К), 27. Димитър Балинов, 31. Станислав Петков 

Арда: 1. Анатолий Господинов, 2. Джунейт Али, 3. Умар Сако, 7. Абубакар Тунгара, 8. Милен Желев, 9. Преслав Боруков, 10. Светослав Ковачев, 17. Иван Коконов, 21. Радослав Цонев, 24. Алекс Петков (К), 99. Станислав Иванов

Преди мача

"Канарчетата" ще изиграят своето пето домакинство на новия "Колеж", на който още не са победили от откриването му срещу Левски през април. Те записаха едно реми и три поражения, а за последно победиха Локомотив София преди 5 дена за първи успех от месец насам, но далеч от дома.

Арда има само едно поражение в последните си 10 срещи и то е от Лудогорец. След това последваха 5 победи и 4 ремита, но 3 от успехите са в серия преди визитата на Ботев Пловдив. 

Тимът от Родопите е на седмо място, но с равни точки на осмия Славия и само с успех би бил сигурен, че ще достигне до бараж за Европа. Ботев пък е десети и играе само за честта си. На стадиона ще присъстват над 10 000 зрители, а през лятото Арда спечели на Коматево с 2:0. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички