Арда Кърджали се отпуши и срази латино Берое (ВИДЕО)


Арда Кърджали се отпуши и срази латино Берое (ВИДЕО)
Снимка: Guner Shukru / LAP.bg

926 0

Арда Кърджали се върна към победите, след като успя да сломи с 1:0 гостуващия Берое в среща от 17-ия кръг на Първа лига. С този успех хората на Александър Тунчев изпревариха Левски в класирането.

Любопитното е, че заралии излязоха без нито един българин в стартовия си състав. Скъпоценният успех донесе Абубакар Тунгара в 71-ата минута.

По този начин кърджалии най-накрая отново вкараха гол, след като в предишните си пет срещу не съумяваха да се разпишат. В три от тях те направиха поредни нулеви равенства срещу Лудогорец, ЦСКА и Левски. Серията на латино Берое от 3 пореди мача в шампионата без поражение приключи.

С добавените 3 точки Арда събра актив от 28 и се изкачи на петото място, с точка повече от Левски. Берое остава на 8-ата позиция с 21 пункта.

Домакините започнаха по-настъпателно срещата. В 19-ата минута Сако би в аут. Гостите отговориха с шут на Сантиаго Годой, но Дичевски. До почивката Арда определено имаше превъзходство, но не успяваше да го материализира.

След антракта хората на Александър Тунчев пробваха да натиснат съперника още по-сериозно. Пропуски направи Преслав Боруков и на два пъти Абубакар Тунгара.

Логичното обаче се случи в 71-ата минута. Тогава Ради Цонев центрира от фал и Тунгара с глава прати топката в мрежата на заралии – 1:0.

В добавеното време късметът обърна гръб на Арда, след като страхотен удар на Тонислав Йорданов от пряк свободен удар тресна напречната греда и лиши кърджалии от по-изразителна победа.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички