Драма с ВАР и обрат: Французин от Пирин Благоевград разплака ЦСКА 1948 (ВИДЕО)


Драма с ВАР и обрат: Французин от Пирин Благоевград разплака ЦСКА 1948 (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1357 0

Пирин Благоевград осъществи страхотен обрат и победи с 2:1 ЦСКА 1948 в среща от 17-ия кръг на Първа лига. Така „орлетата“ сложиха край на серията си от 5 поредни срещи без успех и прекъснаха тази на „червените“ от 7 мача без поражение.

В герой за домакините се превърна Аймен Суда, който заби двете попадения за успеха. Това бяха дебютните попадения за френския стрелец след завръщането му на стадион „Христо Ботев“ .

Двубоят не премина и без спорни моменти, след като откриващият гол за ЦСКА 1948 падна след доста дискусионна ситуация. Вкара го Бирсент Карагарен при добавка след спасена дузпа на Ивайло Чочев.  Футболистът  на гостите навлязъл в наказателното поле преди удара на Чочев от бялата точка, но в крайна сметка ВАР зачете гола.

Така ЦСКА 1948 остана на 6-ата позиция с актив от 26 точки. Пирин остана на 14-ото място с 15 точки.

Домакините започнаха по-силно мача, но не успяваха да превземат вратата на Даниел Наумов. Малко преди почивката и гостите пропуснаха своите шансове. Така паузата дойде при 0:0.

След антракта Емил Ценов вкара гол за гостите в 53-ата минута. Ивайло Чочев обаче е бил в засада и ВАР отмени попадението.

Само 3 минути по-късно ЦСКА 1948 получи прави да изпълни дузпа. Бенгюзов фаулира Русев в пеналта  и реферът Мартин Великов я отсъди. Зад топката застана Ивайло Чочев, но вратарят Максим Ковальов спаси удара му от бялата точка.

Бирсент Карагарен обаче направи добавка и прати топката в мрежата за 0:1 в 58-ата минута. Карагарен обаче беше в навлязъл в наказателното поле при удара на Чочев и попадението не трябваше да бъде зачетено, но ВАР в крайна сметка го призна.

Домакините се вдигнаха на щурм. Така в 68-ата минута Аймен Суда изравни с добавка след спасен удар на Юго Комано.

В 86-ата минута французинът направи пълен обрат, след като получи топката в пеналта, справи се с двама бранители и прати топката в близкия ъгъл на Наумов – 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички