Арда (Кърджали) надви Черно море и ще играе в Европа


Арда (Кърджали) надви Черно море и ще играе в Европа
Снимка: Ivaylo Borisov/ LAP.bg

1933 0

Отборът на Арда (Кърджали) за пръв път в своята история ще участва в европейски турнир, след като надви Черно море с минималното 1:0 в баража за последната европейска квота в българския футбол. Финалистът за Купата на България ще участва в новосъздадения евротурнир - Лига на конференциите, а с това ще прибере и поне 350 000 евро от участието си.

Единственото попадение в срещата отбеляза Иван Кокинов в 19-ата минута. В 74-ата минута Цветомир Панов извърши нарушение в наказателното си поле, за което бе санкциониран с втори жълт картон и трябваше да напусне терена преждевременно. Зад бялата точка застана бившият нападател на ЦСКА Тонислав Йорданов, който обаче не успя да реализира дузпата.

До края на срещата за Черно море беше още по-трудно да се върне в мача заради това, че трябваше да доиграва в намален състав. В 93-ата минута Арда също остана с човек по-малко, след като Алекс Петков получи втори жълт картон.

Двата тима стигнаха до битката за място в Европа, след като Арда завърши четвърти, а Черно море - седми. Така "моряците" се сбогуваха с мечтата си за участие в Европа през следващия сезон, докато приказката за Арда след финала за Купата продължава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички