Като за финал: 10 гола, дъжд, лед и спрян ток белязаха края в Първа лига


Като за финал: 10 гола, дъжд, лед и спрян ток белязаха края в Първа лига
Снимка: Lap.bg

3253 0

Изиграха се и последните мачове в българската Първа лига за сезон 2020/21. Арда Кърджали завъртя зрелищно 3:3 с Локомотив Пловдив, а ЦСКА 1948 надви шампиона Лудогорец с 3:1. Ето и повече информация за тези два двубоя:

Арда Кърджали 3:3 Локомотив Пловдив

Отборът на Николай Киров откри резултата още в 4-ата минута на срещата, когато Александър Георгиев центрира в наказателното поле, а Спас Делев стреля по земя и прати неспасяемо топката във вратата на гостите - 1:0! Само 9 минути по-късно Локомотив се върна в мача. Момчил Цветанов сложи топката на главата на 19-годишния Александър Колев и той вкара първия си гол в Елита на България - 1:1!

Две минути преди края на първата част Спас Делев вкара второто си попадение, след като преодоля трима играчи на пловдивчани преди да матира за втори път Томов - 2:1! Веднага след началото на второто полувреме Арда отново вкара гол - Деян Лозев центрира хубаво, а Тонислав Йорданов изпревари за топката Кристиан Томов и с глава я прати в мрежата - 3:1!

В 64-ата минута на двубоя Локомотив Пловдив отново намали изоставането си. Митко Илиев получи добър пас от Карагерен и въпреки че стреля със забавяне и топката се отби в Деян Лозев, след това тя отново се върна в краката му и при втория си изстрел той не сгреши - 3:2! В 88-ата минута синът на Георги Иванов - Гонзо Александър Иванов успя да вкара с помощта на лек рикошет гол и да изравни резултата - 3:3!

ЦСКА 1948 3:1 Лудогорец

Две минути след началото на мача резултатът беше открит! Александър Александров центрира добре в наказателното поле и Ивайло Чочев с глава даде аванс на ЦСКА 1948 - 1:0! В 15-ата минута Галин Иванов увеличи аванса на "червените". Той стреля много прецизно от границата на наказателното поле и с помощта на гредата топката влетя в мрежата - 2:0!

15 минути преди края на редовното време Клаудиу Кешеру върна един гол. Той засече центриране с глава и отбеляза своя гол №19 за сезон 2020/21 в Първа лига - 2:1! Надеждите на "орлите" за обрат обаче бързо угаснаха, след като Галин Иванов отново се разписа и отново го направи по красив начин. Той шутира много силно и Христов нямаше никакъв шанс да спаси - 3:1!

Малко след това мачът бе прекъснат, тъй като над София се изсипа силна градушка! След подновяването му теренът видимо не бе в перфектно състояние, но срещата трябваше да продължи. Редовното време бе удължено с една минута, но двубоят приключи преждевременно, тъй като прожекторите на стадион "Васил Левски" изгаснаха - това беше финалният "акорд" от сезон 2020/21 в българската Първа лига...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички