След късен обрат Левски надви Черно море за щастлив финал на сезона в Първа лига


След късен обрат Левски надви Черно море за щастлив финал на сезона в Първа лига
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

4593 0

Столичният гранд Левски завърши с победа сезон 2020/21 в Първа лига, след като обърна Черно море като гост и ги надви с 1:2 в последен мач от плейофите. В герой за "сините" се превърна резервата Валери Божинов, който се разписа минута преди изтичането на редовните 90 минути.

Черно море започна по-силно срещата, като бе далеч по-активен в предни позиции от своя съперник. Натискът на "моряците" даде резултат в 17-ата минута, когато Васил Панайотов се разписа. В следващите минути домакините продължиха да атакуват, но не успяха да стигнат до втори гол.

В 69-ата минута Левски успя да изравни резултата чрез друга резерва - Радослав Цонев, който вкара в мрежата на варненци. В самия край на срещата пък Божинов успя да вкара и да донесе победата на своя отбор. Левски завършва сезона на осмо място с 41 пункта, докато Черно море е седми с 45.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 14-ата минута се стигна до най-чистото положение в срещата и то се откри пред Касми. Той получи отлично подаване и бе необезпокояван в наказателното поле на Левски, но стреля с по-слабия си десен крак и топката се озова право във вратаря Николай Михайлов, който изби. Само секунди по-късно Иса проби отлично отдясно и се стигна до нова сериозна опасност, но и тя не завърши с гол.

17' - 1:0! Черно море все пак успя да излезе напред в резултата след гол на Васил Панайотов. Грешка в центъра на терена за "сините" позволи на варненци да организират бърза контраатака. Тя завърши със спасяване на Михайлов, но след него топката се върна в Панайотов, който не сбърка на опразнената врата.

До края на частта играта на двата отбора не се промени. Черно море създаде още редица отлични положения и сякаш всяко едно от тях изглеждаше достатъчно опасно, че да се стигне до попадения. То обаче така и не падна. За цялото полувреме Левски отправи само един изстрел, но и нито един точен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна така, както протече цялата първа - домакините от Варна осъществяваха атака след атака, но "сините" така и отказваха да допуснат второ попадение. Левски изглеждаше все така беззъб, въпреки че Радослав Цонев се появи на почивката. Неговият брат Борислав също се появи около 60-ата минута.

69' - 1:1! Левски все пак успя да стигне до изравняване, а с основна заслуга за това бе Радослав Цонев, който изпълни по великолепен начин пряк свободен удар, изненада Иван Дюлгеров и се разписа.

89' - 1:2! Гостите стигнаха до пълен обрат в срещата, след като влезлият като резерва Валери Божинов успя да оползотвори подаване на Здравко Димитров, пращайки топката в мрежата на Черно море за втори път в срещата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Левски започна по мечтан начин тази фаза и записа 3 последователни победи в групата срещу 3-те съперника (Царско село, Ботев Пловдив, Черно море). По този начин "сините" изпревариха "царете" и скъсиха голямото изоставане от варненци до само 4 точки при оставащи още 3 двубоя.

След това обаче последваха равенство срещу Царско село и поражение след пълен обрат срещу Ботев Пловдив и така Черно море спечели 7-ата позиция и ще се бори с Арда в бараж за Лигата на конференциите.

Двубоят е лишен от заряд за Левски, но все пак отборът ще търси победа за самочувствие и за своите фенове. Ако не бъде постигната такава, а Царско село надделее над Ботев Пловдив, то "сините" може да паднат с една позиция до 9-о място.

СЪСТАВИ

Черно море: Иван Дюгеров, Виктор Попов, Даниел Димов, Емил Янчев, Мартин Дичев, Стефан Велев, Васил Панайотов, Файсел Касми, Родриго Вилела, Леандро Андраде, Исмаил Иса

Левски: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Начо Монсалве, Георги Александров, Патрик-Габриел Галчев, Драган Михайлович, Асен Митков, Марин Петков, Мартин Петков, Здравко Димитров, Билал Бари

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички