Анулираха резултатите на Литекс, Лудогорец поведе с 5 точки


Анулираха резултатите на Литекс, Лудогорец поведе с 5 точки

843 0

Спортно-техническата комисия към БФС взе решение да анулира всички резултати на Литекс от първия полусезон в "А" група, след като ловчанлии окончателно бяха извадени от състава на елита.

Това означава, че Лудогорец вече е едноличен лидер с цели 5 точки преднина пред втория Левски, който губи  7 точки от актива си. Тимът на Славия пък излиза на 3-та позиция.

На днешното си заседание СТК потвърди, че Литекс ще се състезава в "Б" група от следващия сезон.

"На основание влязло в сила решение на ДК при БФС от 16.12.2015 година и предвид факта, че нарушението е извършено през първия полусезон, съгласно чл.24, ал.11, буква А/ от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2015/2016 година, изиграните срещи от ПФК „Литекс” Ловеч от І-ви до ХХ-ти кръг, включително, се анулират.

На основание влязло в сила решение на ДК при БФС от 16.12.2015 година и във връзка с чл.6,ал.7 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2015/2016 година отборът на ПФК „Литекс” Ловеч през следващия сезон 2016/2017 ще се състезава в "Б" ФГ", се казва в съобщението след днешното заседание на СТК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички