Андрей Гълъбинов напуска Италия, може да играе за пръв път в Първа лига?


Андрей Гълъбинов напуска Италия, може да играе за пръв път в Първа лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

3065 0

34-годишният нападател Андрей Гълъбинов най-вероятно ще се раздели с втородивизионния италиански Реджина, съобщава "Seriebnews".

В Италия очакват, че бившият национал на България, който има договор с клуба до лятото на 2024 година, ще се премести да играе в родината си. Решението за раздялата пък е на старши треньора Филипо Индзаги.

*В България трансферният прозорец затваря на 28 февруари, така че има още седмица, в която отборите имат право да картотекират нови играчи!

Гълъбинов бе голмайстор на Реджина през миналия сезон, но през лятото скъса ахилесово сухожилие на тренировка и му се наложи да претърпи операция, която го извади от терените за 9 месеца. Той се завърна съвсем наскоро в игра за втория отбор на Реджина и дори вкара победното попадение срещу Имолезе в 89-ата минута (от дузпа).

122 гола за 13 различни клуба

Интересно е да се отбележи, че Андрей никога не е играл в българската Първа лига. В юношеските си години е бил част от ЦСКА, но цялата му професионална кариера до момента е преминала в Италия (в общо 13 клуба). Гълъбинов може да се похвали със 122 гола и 31 асистенции в 414 мача във всички турнири!

*Четете всички последни новини от българския футбол в SPORTLIVE.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички