Александър Тунчев за Георги Иванов - Гонзо: Вярвам, че може да изправи на крака футбола ни


Александър Тунчев за Георги Иванов - Гонзо: Вярвам, че може да изправи на крака футбола ни
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

791 0

Бившият треньор на Арда и Локомотив Пд - Александър Тунчев, даде своя коментар за случващото се в българския футбол, включително и за избора на Георги Иванов - Гонзо за президент на БФС. Освен това смята, че победата на националния ни отбор срещу Танзания

Малко самочувствие за националния ни отбор

Според Тунчев все още има доста резерви в представянето на националния ни отбор. "Явно и напрежението беше в повече, защото доста време нямахме победа. Мисля, че този успех ще даде допълнителен импулс и самочувствие на тези момчета, а това е много важно. Доста от тях заявиха, че не са успели да разузнаят особено добре отбора на Танзания. Като чуем Танзания си мислим, че ще ги бием с лекота, но ето че няма слаби отбори вече.

Още: След разходи от над 35 000 евро: Георги Иванов слага край на туристическите командировки, които плаща БФС

Сега ни предстои мач срещу Азербайджан, който е по-добър от предишния съперник, но пък ние вече показахме, че срещу силните отбори стоим добре. Видя се и срещу Унгария, и срещу Сърбия. Сигурен съм, че след тази победа мотивацията ще е съвсем различна. Мисля, че ще се покажем в далеч по-добра светлина. Независимо, че е контрола - всяка една победа дава самочувствие", заяви Тунчев пред "Мач телеграф".

Александър Тунчев вярва, че Гонзо ще успее

"Гонзо ще изправи футбола ни на крака"

Относно избора на Георги Иванов за президент на БФС заяви, че е оптимист. "Вярвам, че той може да изправи на крака футбола ни. Работил съм с Гонзо, бил ми е директор и го познавам. Има висока оценка за себе си и не е от хората, които се предават или слушат някой друг.

Лично моето мнение е, че той ще започне да променя постепенно нещата и като за начало ще тръгне от юношеския футбол. Оттам ще тръгнат нещата, защото наистина има нужда. Трябва да му се даде време, както казаха Бербатов и Стилиян Петров. Наистина имаше нужда от промяна, но е нужно обединение. Не само на национално, но и на клубно ниво. Гонзо е човек с характер и няма да се церемони много, макар че няма как да се промени всичко за нула време. Само времето ще покаже дали той е част от статуквото или наистина иска да направи промяна", допълни още той. А бивш защитник на ЦСКА заяви за Георги Иванов: Ако някой си мисли, че той ще бъде кукла на конци, то сериозно се е объркал.

Още: Тодор Батков за Георги Иванов - Гонзо: Морален човек е, няма да бутне Левски за сметка на ЦСКА

Феновете на Стяуа Букурещ с викове срещу БФС и в подкрепа на ЦСКА като гости на Лудогорец (ВИДЕО)

Раздяла за пример или как Александър Тунчев си тръгна от Арда Кърджали

Александър Тунчев предупреди Левски: Отиваме на "Герена" без страх

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички