Александров: Не сме феноменална класа за толкова завишени очаквания!


Александров: Не сме феноменална класа за толкова завишени очаквания!
Снимка: Иван Йочев

1885 0

Михаил Александров изрази горчивината си от малката подкрепа, която със съотборниците му в националния тим получиха в последната квалификация за Евро 2016. Пред празни трибуни "лъвовете" се наложиха над Азербайджан с 2:0, а играчът на Лудогорец вкара пъровото попадение. Той посвети този дебютен гол с националната фланелка на селекционера Ивайло Петев.

"Искам да посветя гола на Ивайло Петев, той е човекът, който ми даде силата за този гол. Той повярва в мен, независимо от ситуацията, в която се намирам и ми подаде ръка. Аз това никога няма да го забравя", заяви Александров пред БНТ след мача.

"В момента нищо не ни дава тази победа освен самочувствие за следващите квалификации, където се надявам да се представим по-добре и да започнем с очаквания, равни с реалността, и след това да си гоним целите едно по едно. Играехме мач за мач. Няма какво да си говорим, не сме на класата нито на Италия, нито на Хърватска. Дори Норвегия показва един много добър футбол и имат футболисти в Реал Мадрид и Барселона. Трябва малко да слезем на земята”, посочи той.

Крилото сподели, че националната кауза за него е пред всичко и се надява футболните национали да спечелят любовта на хората, на която се радват волейболните национали.

"След като играем за четвърто място, е нормално да са малко хората на стадиона. Феновете са сърдити. До някаква степен ги разбирам, но все пак играем за България – даваме каквото можем, не сме от феноменална класа и не трябва да са толкова завишени очакванията. Аз съм човек, който поставя националната кауза на първо място – независимо дали е футболен отбор, баскетбол, волейбол. Отборът трябва да се подкрепя, независимо на кое място се намира. Волейболистите са във възходяща линия, хората ги обичат и се надявам така да продължават. Волейболът и футболът са два различни футбола, не можем да ги сравняваме”, допълни футболистът.

Относно предстоящите световни квалификации Александров заяви: "Не знам кои ще бъдат повикани и какъв ще е стилът на игра. Има доста време дотогава, но трябва да сме подготвени добре, с този футбол нищо добро не ни чака".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички