Звезда без отбор и двама 34-годишни в топ 5 на най-скъпите български футболисти


Звезда без отбор и двама 34-годишни в топ 5 на най-скъпите български футболисти
Снимка: Оф. сайт на Спартак (Москва)

5896 0

В разгара сме на зимния трансферен прозорец и немалко български играчи се надяват да сменят клубната си принадлежност. Някои от тях са без отбор и търсят следващото си предизвикателство. Затова е интересно да разберем как се котират българските футболисти на трансферния пазар.

Според авторитетния сайт "Transfermarkt" най-скъпият роден играч е капитанът на националния отбор Ивелин Попов (2,7 милиона паунда). И тук интересното е, че атакуващият халф е без отбор в момента, но въпреки това държи лидерството по цена.

На второ място е вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов, който се котира на същата цена като Попов. И тук не минава без парадокс - бившият национален страж е контузен, при това от доста време насам. Освен това и той, и Попов са минали 30-те.

4 ПРИЧИНИ ЗАЩО ЛЕВСКИ НЯМА ДА СГРЕШИ, АКО ПРИВЛЕЧЕ НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ

На трето място е натурализираният бразилец Марселиньо, като при него има друг парадокс - звездата на Лудогорец е на 34 години! На толкова е и четвъртият най-скъп български играч - съотборникът на Марселиньо Светослав Дяков. Бразилецът струва 2,52 млн. паунда, а дефанзивният халф е 1,8 млн.

Едва на петото място в класацията няма парадокс - там се намира халфът на Ботев (Пд) Тодор Неделев. Освен че е национал, той е и само на 25 години, една чудесна футболна възраст. Той обаче струва колкото по-големия с 9 години Дяков.

На шеста позиция е бекът на Лудогорец Антон Недялков, 25-годишен, също национал. И той, както и седмият - Футболист на България за 2018 година Кирил Десподов, струват 1,8 млн. паунда. Следват Кристиян Малинов (24 г., цена 1,62 млн.), Ивайло Чочев (25 г., цена 1,53 млн.) и Николай Димитров (31 г., цена 1,35 млн.).

От този топ 10 единствено Чочев и Димитров играят в чужбина - първият във второ ниво на Италия, а вторият - в руския елит.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички