4 причини защо Левски няма да сгреши, ако привлече Николай Димитров


4 причини защо Левски няма да сгреши, ако привлече Николай Димитров
Снимка: Оф. сайт на Урал

4663 0

През този сезон Левски разполага с добри крила, но когато някое от тях се контузи, се налагат промени и преквалификации. Затова още едно, при това добро крило, няма да е излишно на "Герена". Още повече ако е техен юноша. Както е известно, за всеки клуб присъствието на негови играчи в националния отбор на страната си е престиж и добра оценка. А при изпращането на последните повиквателни от Петър Хубчев (за мачовете с Кипър и Словения) в канцеларията на Левски пристигнаха само две такива. След контузията на Иван Горанов пък в състава остана само един левскар - Слави Костов.

Това е още една причина столичният клуб да има в състава си Николай Димитров - едно доста прилично крило и български национал. На 31 години той може да не е в разцвета на футболната си възраст, но може би не е далеч от разцвета на футболната си кариера.

Защо мислим така и как се справя Димитров през този сезон?

Първо, русенецът има голям опит, а преди няколко дни феновете на Урал го избраха единодушно за играч на месец ноември.

Второ, крилото е вкарал 4 гола в 15 мача в първенството и е дал 3 асистенции. В момента той е на десето място при голмайсторите в руската Премиер лига, която знаем, че е доста пред българската Първа лига. Освен това в турнира за Купата на Русия Хичо е вкарал 1 гол в 1 мач.

Вижте тази публикация в Instagram.

Николай Димитров - лучший игрок #фкУрал в ноябре ⚽️ На форуме официального сайта клуба завершилось голосование по выбору лучшего футболиста команды по итогам ноября. Полузащитник «Урала» обогнал конкурентов с большим преимуществом ________ 1️⃣ Димитров (123 балла) 2️⃣ Эль Кабир (61 балл) 3️⃣ Кулаков (35 балла) ———— 🐝 Почетный сувенир - вязанного шмеля - болельщики вручат футболисту в ближайшее время _________ #playerofthemonth_fcue #николайдимитров #nikolaydimitrov #игрокмесяца #лучшийфутболист

Публикация, споделена от ФК «Урал» (@fc_ural) на

Трето, Димитров струва една значителна сума според transfermarkt.com - 1 милион евро. И по цена заема седмото място в тима от Екатеринбург. Интересното е, че Димитров е близо до пика в трансферната си стойност - 1,4 млн. евро през 2012 година. Тогава обаче той е бил на 25 години!

И четвърто, българинът е на 11-о място в цялото първенство по полезност. С 4-те си гола той е донесъл на Урал 2 победи.

Ще може ли Левски да си го позволи?

Да, ако не за трансфер през зимата, то поне да постигне договорка за лятото, тъй като тогава изтича контрактът му с Урал.

Вижте тази публикация в Instagram.

Николай Димитров - лучший игрок #фкУрал в матче #СпартакУрал👆🏼⚽️ ——————— На форуме официального сайта «Урала» завершилось голосование по выбору лучшего футболиста команды в матче против «Спартака». Голоса болельщиков, распределились так: 1️⃣ Димитров 2️⃣ Панюков 3️⃣ Годзюр —————— Согласны и итогами голосования? ______________ #manofthematch_fcue #кубокроссии #николайдимитров #лучшийфутболист

Публикация, споделена от ФК «Урал» (@fc_ural) на

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички