Всички наградени на церемонията за Футболист на България за 2019 година


Всички наградени на церемонията за Футболист на България за 2019 година
Снимка: БГНЕС

8521 0

Днес се проведе 59-ата церемония за "Футболист на годината" в България. Големият победител е капитанът на Локомотив Пловдив - Димитър Илиев, който пребори Антон Недялков и Васил Божиков за приза.

А всички наградени от тази вечер са:

Първият приз отиде при вратарят на Лудогорец - Владислав Стоянов. Той взе наградата "Лъвско сърце - Трифон Иванов", след като през изминалата година успя да се завърне на терена след много тежка операция и няколко операции.

За най-добра футболистка на 2019 година бе избрана Евдокия Попадинова. Тя събра 51 гласа, а нейни подгластнички станаха Симона Петкова с 33 гласа и Лиляна Костова с 12 гласа, а наградата връчи Пламен Марков. Малко преди това за най-красив гол бе посочен този на Ален Ожболт за Локо Пд във финала срещу Ботев, донесъл историческата Купа на България за "смърфовете".

Асът на Левски - Станислав Иванов, победи категорично в категорията за най-прогресиращ млад играч. Той събра 75 гласа, втори с 18 остана Мартин Минчев, а трети с 9 Валентин Антов. За най-добър чужденец отличието отиде при Клаудио Кешеру за втора поредна година.

След това бяха отличени и най-добрите по постове в Първа лига. Пламен Илиев пребори Мартин Луков и Милан Миятович за вратарския приз. За най-добър защитник отново отличието отиде при играч на Лудогорец - Антон Недялков. В средата на терена за най-добър бе посочен Тодор Неделев от Ботев Пловдив, който не присъства, за да получи наградата си лично. За нападател бе избран капитанът на Локомотив Пловдив - Димитър Илиев.

Наставникът на Кайсар Стойчо Младенов стана най-добър треньор за 2019 година. Зад него останаха Петър Хубчев (Левски) и Станислав Генчев (Лудогорец).За първа година награди за за изключителен принос към българския футбол спечелиха Димитър Якимов, Наско Сираков, Божил Колев и Добромир Жечев.

На трето място за Футболист на 2019 година е Васил Божиков. Подгласник на победителя е защитникът на Лудогорец - Антон Недялков. Големият победител е капитанът на Локомотив Пловдив - Димитър Илиев който с 216 точки се нареди сред големите имена на българския футбол.

ПРЕДИ ЦЕРЕМОНИЯТА

Актуалният все още носител на наградата е крилото на Каляри Кирил Десподов, който играе под наем в австрийския Щурм (Грац). Преди него три поредни пъти (2015 г., 2016 г. и 2017 г.) бе отличен Ивелин Попов.

Днес ще се връчи наградата и на най-добрия треньор на България, както и най-добрите футболисти по постове в българското първенство. Ще бъде отличена и най-добрата българска футболистка. За четвърта поредна година ще бъде връчен и приз "Лъвско сърце - Трифон Иванов". 112 спортни журналисти от 44 медии гласуваха в 59-ото издание на анкетата Футболист на годината, организирана в партньорство от "Дакс Медия", Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички